Hur du ändrar en Saturn SL2 oljefilter

Saturn S-series, SC1, SL1, SC2 och SL2 sprang 1991-2002. Dessa modeller presenterade 1,9-liters 4-cylindrig motor som fanns i enkla eller dubbla överliggande kamaxlar. Oavsett vilken version av S-serien fordon du arbetar på, (stod SC stod för sport Coupe och SL för Sedan Line) i 1,9 liters motorn använder samma oljefiltret och det ligger i samma position. Saker du behöver
Oljetråg
Oljefilternyckel
Latex handskar
Skyddsglasögon
Shop trasor
3614 oljefilter
Två bilar ramper
Motorolja

Visa fler instruktioner
1

Drive SL2 upp på bilen ramper, dra åt parkeringsbromsen och släpp sedan huvfäste.
2

Öppna huva och sedan ta bort oljan påfyllningslocket ligger på toppen av ventilkåpan. Detta kommer att hjälpa till att dränera oljan snabbare ur oljetråget och /eller filter.
3

Ta på skyddsglasögon och latexhandskar, ta alla verktyg och filterbyte, krypa under SL2.
4

Leta oljefiltret på baksidan av motorrummet på passagerarsidan. Placera spilloljekärl under oljefiltret
5

Använd ett filter skiftnyckel -. Band-band eller tång stilar fungerar bäst för detta fordon - och vrid filtret moturs tills det kan lossas för hand. Lossa det bara tillräckligt för att låta oljan rinna långsamt in i tråget. Lossa det lite mer när oljan rinner ur filtret blir en ren trickle.
6

bort filtret helt och sedan placera den i oljan tråget. Torka passytan på oljefilterhuset och se till att gummipackningen i det gamla filtret har tagits bort med filtret. Om inte, dra bort den och kasta den. Torka bort överflödig olja som droppat på drivaxeln eller i den riktade kanalen.
7

Doppa ett finger i Oljetråg och gnugga den förbrukade oljan runt packningen på det nya filtret för att smörja den. Bara lite räcker.
8

Placera filtret på oljefilterhuset och dra medurs endast med handkraft. Använd inte en skiftnyckel för att dra åt ett oljefilter. Var noga med att hålla det rakt för att undvika korsgängning.
9

Lägg en 1/2 liter olja om bara byter filtret eller lägga fyra liter olja om ett komplett oljebyte utförs. Starta motorn i 10 till 15 sekunder, stäng av den, vänta 2 minuter, och kontrollera sedan oljenivån på mätstickan. Lägg till mer olja vid behov.
10

Ta dräneringstråget och gamla filtret från under SL2. Byt oljepåfyllningslocket och stäng huven. Lossa parkeringsbromsen och sedan köra ner från ramperna.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125115.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.