Hur Lossa hjulmuttrarna på en Suzuki Reno

Suzuki Reno är en relativt sällsynt fyra-dörrars halvkombi som kombinerar kompakta mått med Suzuki mekanik. Den Reno gjordes från 2005 till 2008 och är en starkt köp på begagnade bilar. Muttrarna på Reno kan behöva lossas och avlägsnas för en rad olika skäl, bland annat byta en punktering, rutinmässigt underhåll eller installation av en ny uppsättning hjul och däck. Saker du behöver
Däck järn
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Breaker bar
Ordet jack och jack står
Visa fler instruktioner
1

Park fordonet i ett platt, väl upplyst område. Placera änden av ett däck järn eller en hylsa och spärrnyckel på änden av klacken muttern. Den Reno levereras med ett däck järn, så använd det om fortfarande med bilen.
2

Vrid verktyget motsols. Hjulmuttrarna är vanligtvis hålls på med nästan 100 Ib. /Ft. av våld, så det kan ta lite ansträngning för att lossa dem.
3

Använd en breaker bar på slutet av uttaget om du inte kan lossa muttrarna. En breaker bar är en förlängning som glider på änden av spärren, förlänga och öka mängden vridmoment som den tillämpar.
4

Spray penetrerande smörjmedel på muttrarna om de fortfarande vägrar att lossna. Låt penetrerande smörjmedel blöt i minst en timme, och sedan åter försöka att lossa muttrarna.
5

Höj Suzuki med en domkraft och stöd den på en pallbock. Slutför lossa och ta bort muttrarna med tappmuttem verktyget, och sedan dra hjulet från navet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127022.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.