DIY BMW Servostyrning Level Check

Kontrollera styrservovätskans nivå på en BMW är en rutinmässig del av underhållet. Om styrservoolja blir för låg, kan det skada pumpen servostyrning, vilket leder till en dyr reparation. Om din servostyrning gör vinande ljud, särskilt i kallt väder, kontrollera vätskenivån. Detta bör göras regelbundet även om servostyrningen fungerar. Lokalisera Servostyrning Reservoir

Öppna bilens huva. Den servostyrning reservoaren kommer vanligtvis vara placerad mot baksidan av motorrummet, nära till brandväggen där servopumpen och styraxeln är belägna. Torka av behållaren och omgivande områden rena för att undvika att få smuts i vätskan.
Kontrollera vätskenivån

Skruva plasttoppen utanför styrservoolja genom att vrida det moturs. Dra av locket och undersöka det. Det bör finnas en plast mätsticka på undersidan av det som går in i vätskan när locket skruvas på. Torka av oljestickan med en trasa och sätt sedan tillbaka den i servostyrning reservoaren. Dra tillbaka ut och undersöka mätstickan igen. Om det inte finns inte mätsticka, kommer det att finnas ett märke på insidan eller utsidan av behållaren som kommer att ange om den är låg. Om nivån på styrservoolja är låg, måste den vätska som ska fyllas på.
Top upp vätskan

Häll i rätt mängd styrservoolja, som finns på en Biltema eller din lokala BMW-återförsäljare. När du har laddat upp, tillbaka locket och skruva fast den ordentligt. Kontrollera driften av servostyrningen genom att starta bilen och vrida ratten fullt från stopp till stopp, vilket gör att det inte finns någon tyngd i styrningen eller vinande ljud som kommer från den.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125105.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.