Honda Civic Bromstrumma Removal

Trum broms använder ett par bromsbackar som styrs av en hjulcylinder för att bromsa en bil. Skorna trycker mot insidan av trumman när bromsarna appliceras. Även om de flesta nya bilar förlitar sig på skivbromsar på alla fyra hörn, vissa bilar förlitar sig fortfarande på trumbromsar baktill. Bromsarna på din Honda Civic bör inspekteras regelbundet och bytas ut vid behov. Ta bort de bakre trumbromsar på en Civic är relativt okomplicerad. Vad du behöver

att ta bort de bakre trumbromsar på en Honda Civic, behöver du några verktyg och förnödenheter. En domkraft och ett par pallbock kommer att behövas för att höja fordonet och stödja det medan du arbetar på bromsarna. Du behöver också en flaska spray bromsrengöringsmedel att rengöra bromsar och gummihandskar för att skydda händerna. Du behöver också en komplett socket set och ratcheting skiftnyckel, två 12mm skruvar för att ta bort trumman och en tång nål näsa för att ta bort fjädrarna som håller bromsbackarna och handbromsen på plats.

Prep arbete

Innan du tar bort trummorna, förbereda din Civic. Lossa muttrarna som håller hjulen på. Höj bilen med din domkraft och placera den säkert på pallbockar. Ta bort hjulen och ställ dem åt sidan. Spraya broms renare på alla bromsdelarna, inklusive bromstrumman och bromsledningen. Använd en stålborste eller trasor för att rengöra bromsdelarna tills de är helt fria från bromsdamm och smuts. Använd gummihandskar för detta arbete eftersom bromsrengöringsmedel är ganska stark.
Avlägsna trumman

in de två skruvarna i de gängade hålen placerade på utsidan av trumman. Trä bultarna på jämnt och långsamt med en sockel så att de driva trumman ut jämnt. Du vill inte trumman att lossna i vinkel, eftersom det kan binda på hjulbultar som är har att glida över. När trumman avlägsnas, spraya mer bromsrengöringsmedel på de exponerade bromsdelarna och torka dem med en ren trasa. Lokalisera de två klippen på vardera sidan av bromsbackarna. Ta bort clipsen med ett par nål-tång. Nästa, ta bort den långa vertikala självjusterande våren med tång. Ta upp på våren och dra den uppåt för att frigöra den övre kroken från hålet den hakar fast. Lossa den nedre horisontella fjädern som håller spänningen mellan de båda bromsbackarna. Dra bromsaggregatet från navet, lossa kabeln nödbromsen när du tar bort bromsen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125351.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.