Vad är en Prony Brake?

I de Prony Brake, eller Prony broms som det ofta kallas, är en enkel anordning som används som en dynamometer för mätning motorer. Läkemedlets nästan två århundraden sedan, är det fortfarande en tillförlitlig metod för att erhålla motorstyrkan för en motor, eller en gas eller ångmaskin. Syfte

de Prony Brake mäter en motorns vridmoment. Det används främst för mätning av storskaliga motorer såsom bilar och tunga maskiner. Det är inte tillräckligt känslig för att noggrant testa mindre motorer såsom hushållsapparater (dammsugare, tvättmaskiner och symaskiner).
Setup

de Prony Brake består av en mycket enkel inställning: ett rep eller läderbälte hålls mot en remskiva hjul fäst vid axeln hos motorn som testas. Ändarna av repet eller remmen är förbundna med motsatta sidor av en balans som är monterad ovanför remskivan.
Procedur

Vridmoment mäts genom mängden av friktion överförs till repet eller remmen när motorn körs. Repet dras åt för att öka friktionen tills motorns gränsen har uppnåtts. Vridmomentet beräknas sedan genom att jämföra den pådragbara på båda sidor av bandet. The de Prony Broms infördes 1821 av den franska ingenjören Gaspard Riche
Historik

, Baron de Prony. Det är fortfarande använder idag, var mer eller mindre i sin ursprungliga form.
Inventor

Gaspard Clair Francois Marie Riche de Prony (1755-1839), en berömd professor i matematik vid École Polytechnique, en direktör vid École des Ponts et Chaussées och föreståndare för tekniska åtgärder för Napoleon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125099.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.