Hur du ändrar en Jetta bränslefilter

Om din Jetta inte har uppträtt med den makt som du förväntar dig av det, eller om det har utvecklat ett mönster av motorstopp eller tvekar när du ger den gas, då måste du byta bränsle filtrera. Det är god praxis att byta filter en gång per år som en del av din vanliga underhållet eftersom detta kan hindra dig motorstopp ut helt någonstans du inte vill. Du kan ändra en Jetta bränslefilter enkelt så länge du vet var det är och vilka åtgärder att vidta för att göra det. Sammantaget bör det jobbet tar dig ca 15 minuter, inklusive installation av nya Jetta bränslefiltret. Saker du behöver
Glasbehållare
platt skruvmejsel
Byte bränslefilter
Visa fler instruktioner
1

Park din VW Jetta på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen.
2

Ta av locket gasen filler och sedan pumpa gasen tre eller fyra gånger för att lindra trycket i bränsleledningen.
3 < p> Leta bränslefiltret på din Jetta. På en VW Jetta filtret ligger direkt framför den bakre passagerar däcket. Det är metallcylinder monterad på underredet av bilen med en bränsleledning från bensintanken utfodring i ena änden, och en bränsleledning lämnar filtret och går mot motorn.
4

Använd en platt skruvmejsel för att skruva loss klämman som håller bränslefiltret till underredet på din Jetta. Dra ut filtret ur klämman så långt du kan, så att du kan komma åt bränsleledningar anslutna till det.
5

Placera en glasbehållare under bränslefiltret där bränsleledningen från bensintanken ansluter. Lossa skruven på slangklämman med en skruvmejsel och dra bränsleledningen från bränslefiltret. Fånga någon gas som spiller från linjen eller filter i glasbehållare.
6

Flytta glasbehållaren under bränslefiltret där bränsleledningen som leder till din motor är ansluten. Lossa skruven på slangklämman med en skruvmejsel och dra bränsleledningen från bränslefiltret. Fånga någon gas som spiller från linjen eller filter i glasbehållare.
7

Installationen är den omvända för flytt. Se till att byta filter du har köpt är en rekommenderas för ditt år VW Jetta och motorstorlek.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125081.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.