Corvette ZR1 Broms Problem

Corvette ZR1 är en ikonisk bil som först dök upp i 1969. I decennier sedan, är det fortfarande en bil med stor prestige i både utseende och prestanda. Medan moniker är en stapelvara i Corvette historia, har bilarna utvecklats betydligt, så att ZR1s från olika produktions år kontrasten i en mängd olika sätt. Den bromsmekanismen och hantering i dessa fordon är ett inslag som har både nöjd och besviken ZR1 ägare under åren. Försämring

Före 2009 modeller, var ZR1 bromssystem ofta föremål för ägarens ändringar på grund av deras dåliga resultat. De problem som presenteras i första hand efter aggressiva bromsar händelser vid höga hastigheter. Symtomen omfattar broms buller och större total försämring från stress. Byte bromsoken är den gemensamma åtgärd för dessa modeller. Som en bonus till ökad bromsverkan, bromsok har större visuell överklaga till många ägare.
Påminner

Under 2004 var över 40.000 Corvetter föremål för en formell återkallelse av National Highway Traffic Safety Administration för en mängd olika problem. Bland dem, skador på hydrauliska broms slangen från tillverkning misstag. Vissa brickor tillverkade av felaktiga material befanns bryta av och avsevärt skada många delar i bilen, vilket leder till minskad bromsverkan och en potentiell krasch. Återförsäljare ersatt dessa delar i drabbade bilar.
Racing

Som många Corvette ZR1s köps med racing track prestanda i åtanke, dessa bilar behöver ofta ändras för att förbereda fordonen för tuffare förhållanden. Bromsarna är en betydande oro, och omfattande utbyte rekommenderas. Priserna varierar över tusentals dollar, och ibland ytterligare komponenter, inklusive styrning knogar, behöver bytas för att rymma de förbättrade bromssystem. I vissa fall behöver parkeringsplats paus också utbyte eller borttagning för att möjliggöra de nya bromsarna.
2009

Corvette ZR1 introducerades under 2009 har en robust översyn till bromssystem som har glatt ägare och recensenter. De nya kol-keramiska bromsar är ett vanligt samtalsämne i utvecklingen av denna bil, eftersom deras prestanda är dramatiskt förbättrad jämfört med tidigare ZR1 modeller. Ett prov visade 60 mph till totalstopp på bara 96 ​​meter. Samma bromssystem återfinns på dyrare bilar, inklusive Ferraris. Kräver en annan strategi för att bry Addera Keramiska Broms Underhåll

nya keramiska bromsar utformningen av Corvette ZR1 modeller och underhåll än tidigare år. I synnerhet är de broms rotorer är känsliga för många kemikalier, och extra omsorg är nödvändigt att säkerställa att hjulet rengöringsmedel, rengöringsmedel däck, och rengöringsmedel broms inte kommer i kontakt med rotorerna. Dessutom kan rotorerna skapa nya eller andra ljud från bromsmekanismen. Detta skall inte tolkas som fel, och bör inte behandlas såvida bromsverkan lider också.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125069.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.