Syfte med dielektriskt fett

Eftersom det inte leder elektricitet , är dielektriskt fett används i många elektriska applikationer för att säkerställa en sund metall - till - metall -anslutning . Det ger smörjning och skydd utan att lägga någon större bulk . Ingredienser

Silikonolja och kisel är de viktigaste ingredienserna i dielektriskt fett .
Funktion

dielektriskt fett används på metall elektriska anslutningar till hålla ute fukt och förhindrar korrosion . Det är ofta används för att åstadkomma en tätning och skyddar gummipackningar på elektriska kontakter .
Använder

dielektriskt fett ofta används i tändstift . Det appliceras på gummistövel av tändkabeln , hjälper det glida lätt in i kontaktens keramisk isolator . Fettet hjälper inte bara täta gummistövel men också hindrar den från att fastna i den keramiska .
Fördelar

Eftersom dielektriskt fett är icke-ledande , det gör det inte ta hänsyn till eventuell el att blöda ut från anslutningen. Den är också konstruerad för att tåla extremt höga temperaturer .
Överväganden

aldrig tillämpa dielektrisk fett till en syre- sensor . Över tiden , kommer fettet äventyra sensorn och förbjuda fungerar .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125060.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.