Problem med en bakre defroster

En hård frost lagt sig över natten i din stad. Du skulle vilja köra till jobbet, men utan en fungerande bakre defroster det är svårt för dig att backa ned uppfart eftersom du inte kan se vart du går. Den bakre defroster är en enkel krets. Problem med dessa kretsar kan dock uppstå, även om de är relativt enkla att felsöka och åtgärda. Fakta

En bakre defroster består av en krets som innefattar en omkopplare, ett relä, en indikatorlampa och ett fönster uppvärmningsgaller. Dess syfte är att rensa kondens eller is som kan ha byggts upp på bakrutan på grund av miljöfaktorer. Vissa bilar använder zone-clearing defoggers, vilket kommer att värma upp ett område (oftast mitten) före upphettning resten av fönstret.
Funktion


När den bakre defroster slås på, genom indikatorlampan ström flyter, och riktas till fönstret rutnät. Gallret är gjort av motståndstråd och genererar värme för att skingra frost eller kondens på bakrutan. Om nätet är felaktig, tillverkar några tillhandahålla ett rutnät reparationsverkstad.

Ett fel i den bakre defroster
Problem indikerar ett problem någonstans i kretsen . Säkringen är en trolig gärningsman och bör kontrolleras först. Om säkringen går uppbåda, kolla med en voltmeter för att se om spänningen går till nätet när brytaren är sluten är adekvat (kom ihåg att gallret orsakar värmen genom motstånd och utan ordentlig spänning ström inte kommer att flyta genom det och så kommer det vara ingen värme). Om spänningen är låg, kan det finnas en öppen någonstans i kretsen. Om strömmen når nätet, kan nätet självt vara trasig.
Typer

Bakre avfrostnings har två typer av fönster galler. En typ, som kan vara fixerbar med ett rutnät reparationsverkstad, har stödlinjerna monterade på den inre ytan av bakrutan. Den andra typen har stödlinjerna innanför glaset. Om det finns ett problem med nätet, följ tillverkarens anvisningar för att testa nätet.
Fördelar

Säker körning kräver att föraren har fri sikt åt alla håll . Om bakrutan blir immig eller täckt med is, med en fungerande bakre defroster kan göra skillnaden mellan en händelselös pendla och en dyr (eller skadlig) olycka. Ibland tar time out för att ta hand om problem med bilens system kan spara en hel del krångel, för att inte nämna i detta fall garantera en säkrare resa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125033.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.