Vad Är hjullager?

Hjullager är bland det enklaste att förstå av alla bilens komponenter, främst eftersom den inte har dem. Bussningar utför en helt annan uppgift än de lager som de ofta är förvirrad med, agera mer för att isolera vibrationer och stötar än att aktivera rotationsrörelse. Bushing Funktion

Bussningar är isolatorer i allmänhet tillverkade av gummi eller ett syntetiskt ämne såsom polyuretan. Insidan av en bussning innehåller en metallhylsa genom vilken en bult kan passera. Tillverkarna sätter dessa ärmar i en tjock cylinder av gummi, och att cylindern glider inuti ett chassi monteringspunkt.
Bussning Platser

Du hittar bussningar på nästan alla fjädringen är ledpunkterna. Dessa inkluderar styrarmarna där de fäster i chassit, den anti-roll (anti-vingla) fästen bar och vid olika punkter på styrlänkaget. Komponenter såsom de övre kulleder fungerar på liknande sätt en bussning, men är inte bussningar själva.
Prestanda

Liksom allt annat gjord av gummi, bussningar kommer att slitas ut och mjuka upp över tiden. Slitna bussningar tillåta att upphävandet böja och röra sig på ett sätt som den inte borde, vilket är en stor bidragande faktor till slarvig styrning och dålig hantering i äldre bilar. Du kan byta ut bussningarna med nya gummi-enheter, eller så kan du ersätta dem med polyuretan-enheter för ökad prestanda. Hårda poly bussningar kommer att kraftigt öka bilens styrprecision och hantering, men gör det på bekostnad av extra vibration och en minskning i körkänsla.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131778.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.