Hur du justerar Driveline Angles

Om du har ett fordon med en drivlina justering problem, då vet du allt om vibrationer och problem vid körning i höga hastigheter. Problemet är att vinkeln på drivlinan är för brant eller ytlig, vilket orsakar vibrationerna. Fastställande av problemet är inte särskilt svårt, men det tar lite tid att göra rätt. Saker du behöver
Magnetic gradskiva
Bladfjäder shims
1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Däck järn
Jack
Jack står
Visa mer Instruktioner
en

Crawl under fordonet och använda den magnetiska gradskivan för att mäta vinkeln på transmission där drivlinan är införd. Det är viktigt att hålla fast gradskivan på den vertikala ytan.
2

Fäst den magnetiska gradskivan till oket för axeln på samma sätt som du använt det på transmissionen. Återigen, montera den på den vertikala delen av oket flänsen. Addera 3

Subtrahera numret från oket från transmissionen vinkel, och det är det nummer som drivlinan är avstängd. 1 grad är acceptabelt, bör något mer att justeras.
4

Jack upp den bakre delen av fordonet med domkraft och säkra både axeln och ramen på pallbockar. Se till att bilen är säker innan du kryper under den.
5

Ta bort drivhjulen med däcket järn och placera dem åt sidan.
6

Lossa U -bultarna som håller axeln till bladfjädrarna använder 1/2-tums Ratchet och uttag. Lossa inte dessa hela vägen - bara till den punkt där det finns tillräckligt med utrymme för att glida under våren
7

Skjut en shim som matchar det belopp som din drivlina är avstängd mellan bladet. fjädern och axeln pad. Om du behöver oket att peka upp mer, sätt mellanlägget så att fettet delen av mellanlägget är på framsidan av axeln, mot fordonets främre del. Om du behöver oket att gå ner, sätta mellanlägget så fettet delen pekar mot baksidan av fordonet.
8

Dra åt U-bultarna med 1/2-tums Ratchet och uttag. Montera hjulen med däcket järn och tar bilen från domkraften med domkraften.
9

omvärdera vinklar med hjälp av gradskiva. Om du är inom 1 grad, då är du på OK och vibrationerna bör fastställas. Om inte, lägg till eller ta bort vinklade shims därefter.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125023.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.