Ljuddämpare Lifespan

Ljuddämpare är utformade för att minska en motors bullernivå. Ljuddämpare är en del av avgassystemet, en serie rör och kammare som återspeglar motorns ljudvågor. Denna teknik minskar drastiskt mängden motorljud när fordonet är i drift. Typiskt, halsdukar senaste 40.000 till 80.000 miles. Lifespan

Eftermarknad ljuddämpare kan pågå cirka två till fyra år beroende på väderförhållandena där du bor. Din ljuddämparen livslängd kan vara kortare om du bor i ett område som använder salt på isiga och snöiga vägar eller i kustnära områden med hög saltkoncentration i luften.
Tecken på försämring

Loud bommar, rosslande eller väsande ljud, och högt avgaser är några av de tecken på att du behöver byta eller reparera din ljuddämpare. Körning med en dålig ljuddämpare kan öka bilens utsläpp av luftföroreningar, och skadar dess motor.
Kostnader

Eftermarknad ersättare halsdukar kostar mindre än Original Equipment Manufacturer (OEM) ersättande halsdukar. OEM ljuddämpare kan kosta $ 255 till $ 550 eller mer, medan eftermarknaden delar är i allmänhet mindre. Du kommer också att betala mer för SUV eller halsdukar lastbil.
Varning

Alla bilmekaniker butiker inte är skicklig i att ersätta eller reparera ljuddämpare. Var noga med att handla för tekniker som erbjuder "Avgassystem" tjänster.
Tips

ljuddämpare butiker ofta erbjuder tjänster kampanjer som kan du spara 5 till 10 procent. Fråga om gratis beräkningar och alltid kontrollera Better Business Bureau för tjänsten klagomål innan du anlitar en auto tekniker.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125002.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.