Hur Ladda Optima Batteries

Optima batterier används i stor utsträckning i båtar, traktorer, bilar och andra fordon. Optima batterier är ett förseglat blybatteri utformad för maximal eleffekt. Det är fabriken förseglade så att vatten inte kan läggas till batteriet. På grund av detta kommer du vill ladda Optima Batteries lite annorlunda från det sätt som du laddar de flesta andra batterier. Inte överladda ett Optima batteri eftersom det kan leda till överhettning och den snabba försämringen av batteriet. Saker du behöver Review, en spänningsreglerad laddare
Ögonskydd
Bakpulver
målarpensel
1-pint behållare
Visa fler instruktioner
1

Blanda 2 tbls. bakpulver i 1 liter vatten. Rör om tills bakpulver är upplöst.
2

Rengör eventuell korrosion från batteriet genom att borsta den bakpulver och vatten blandningen runt batteripolerna, och någon annanstans som visar tecken på korrosion. Efter tillämpning bakpulver, skölj med vanligt vatten. Om sprickor finns i skalet av batteriet, så att batteriet ska kasseras.
3

Fäst den positiva (röda) kabeln från batteriladdaren till den positiva (+) polen på din Optima batteri. Anslut den negativa (svarta) kabeln från från batteriladdaren till den negativa (-). Polen på batteriet
4

Ställ din batteriladdare till 13,8 volt eller 15 volt och se till att den är inställd till högst 10 ampere. Sätt på dig skyddsglasögon. Koppla in laddaren och slå på den. Vissa modeller av batteriladdare börja arbeta så snart som de är anslutna utan att behöva slå på dem.
5

Låt laddaren för att ladda batteriet i minst sex timmar. Om batteriet var djupt urladdat innan du laddar, kan det lätt ta en 10 till 12 timmars laddning. Känn batteriet med handen varje halvtimme eller så för den första par timmar att göra vissa att batteriet inte överhettas. Om batteriet känns varmare än ca 125 grader F, dra ut laddaren och ta bort kablarna från batteriet. Försök inte ladda ett batteri som är överhettad.
6

Kontrollera din batteriladdare för att se om din Optima batteriet har tagit en full laddning. Laddaren bör indikera att batteriet har en avgift på mellan 11.8volts och 12,8 volt. Om batteriet inte emot en full laddning, kan det tyda på att batteriet är svagt och kommer snart att behöva bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124927.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.