Automotive Paint Fading Problem

Alla fordon färger bleknar gradvis över tiden som en följd av exponering för de ultravioletta strålar från solen. Du kan minska effekterna dock avsevärt och gör din lacken håller mycket längre, genom att ta några enkla och enkla åtgärder för att skydda den. Detta är särskilt viktigt om ditt fordon har klarlack måla, eftersom de flesta moderna bilar gör, eftersom när tydliga bleknar päls färg, det finns inget du kan göra åt det korta av ommålning. Orsaker

Oavsett om din bil har en modern klarlack yta eller traditionella enda steg färg, de saker som orsakar det att blekna eller missfärgas är desamma. Resultaten kan se annorlunda ut, dock, och så kommer dina chanser att kunna åtgärda dem.
Solljus

tiden solens ultravioletta strålar oundvikligen kommer att minska glansen av ditt fordon avslut, särskilt på motorhuven, taket och bakluckan. Solens värme, absorberas och behållas av ditt fordons metallkaross, kan också orsaka fläckar. Problemet är större på platser som Arizona, där solen skiner och temperaturen är hög nästan hela tiden. Det bästa skyddet mot de skadliga effekterna av solen är tillämpningen av en hög kvalitet vax var tre till fyra månader.
Kemikalier i
atmosfär

föroreningar i luften bildar svavel-och salpetersyra som kommer, om de tillåts stanna kvar på lacken, så småningom äta bort det. Applicera en skyddande beläggning och tvätta bilen ofta för att bekämpa detta.
Återställa icke-klarlack måla
Fading

av gammaldags enstegs färg är resultatet av oxidation på ytan. Detta är goda nyheter (åtminstone jämfört med klarlack finish), eftersom det innebär att du eller din valda body shop förmodligen kan återställa bilens färg och glans. För att göra det själv, tvätta bilen ordentligt och låt den torka. Använda en orbital buffert, applicera en flytande gnugga förening med de bleka områden. Tryck inte för hårt eftersom du bara vill ta bort precis tillräckligt med färg för att återställa glansen. Måla tillämpas av tillverkaren är tunna, och om du är över-entusiastiska med din gnugga, kan du sluta med ren metall. När du är klar, torka bort eventuell kvarvarande förening, och sedan använda en hög kvalitet polska.
Klarlack måla
p Om ditt fordon har en klarlack finish som har bleknat eller missfärgat, är det sannolikt för sent att göra något åt ​​det. Problemet kommer att fortsätta rakt igenom tjockleken på beläggningen, snarare än att vara på ytan, och i slutändan kommer att sluta i den klara beläggningen flagna. Detta är definitivt en situation där förebyggande är namnet på spelet, som den enda lösningen är att måla om fordonet. Håll det vax på bilen, och tvätta den ofta. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124928.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.