Polytrop Analys av centrifugalkompressorer

Även kompressor applikationer med låga flöden och höga tryck utgångar kräver kolvkompressorer, och högt flöde, låg-tryck utgångar kräver axiella kompressorer, är de moderata villkor som krävs av en majoritet av industriella tillämpningar bäst av centrifugalkompressorer. Centrifugalkompressorer visar polytrop egenskaper gas komprimering, som faller mellan långsam isoterm kompression som ger värme till omgivningen och snabb adiabatisk kompression som har mindre tid att förlora denna värme. Därför utformar centrifugalkompressorer för optimal prestanda i ett program kommer att sysselsätta rigorös analys enligt polytrop komprimering modellen. Kompressor prestandaparametrar

Centrifugalkompressorer grenslar definitionen linje av att vara mer luft eller process anläggningsmaskiner gas som levererar ett flöde vid ett givet tryck än rena kompressorer där trycksatt gas är målet. Som sådan, det faktum att de flyttar mycket gas snabbt vid måttligt tryck resulterar i polytrop egenskaper som de visar. Polytrop komprimering analys består av överväger varje blivande kompressorns parametrar, så att de kan ställas in för att leverera den bästa prestanda för en given uppsättning av operativa krav. Dessa är utgående flöde och tryck, kompressorhjulet storlek och bladform, drift hastighet, anti-surge överväganden och önskad verkningsgrad vid steady state förhållanden.
Surge

centrifugalkompressor surge är en skadlig och potentiellt farligt tillstånd som uppstår när tryckbelastningen vid kompressorns utgång header överstiger kompressorns kapacitet att upprätthålla ett nettoflöde genom sig själv och flödet snabbt cykler mellan positiv och negativ nettoflöde. Detta tillstånd kan vara våldsam nog för att förstöra att kompressorn startar med pumphjulet eller axiallager. Flödet tryck kurva som definierar tröskeln till detta tillstånd är den linje på kompression kompressorns prestanda graf kallas surge line. Regionen till höger om denna linje i diagrammet är den region i kompression kontra flöden som definierar den rätta domänen polytrop kompressorns prestanda.
Operational Komplikationer

Operativa komplikationer för dessa maskiner uppstår ur situationer där två eller flera kompressorer matar samma rubrik. Vad kan vara för mycket kapacitet belastning för man kan väl vara för lite för två kompressorer att verka på deras mest effektiva zonen. De kräver också en run-up perioden från början som kräver noggrann uppmärksamhet tills enheten är klar att tas i drift.
Användningsområde

polytrop centrifugal komprimering Modellen har visat sig vara effektivt för en rad processgaser förutom luft, vilket gör dem idealiska för många tillämpningar inom raffinaderier och verksamhet kemiska. Detta är enligt Lars Brenne, et al, som avser JM Schultz, från hans 1962 artikeln "The polytrop Analys av centrifugalkompressorer" ASME Journal of Engineering för Power, där polytrop komprimering citeras för denna mycket karakteristisk.

även under vatten

större nytta av centrifugalkompressorer som kör polytrop modellen och deras jämförelsevis mindre fotavtryck jämfört med andra metoder har gjort dem den främsta kandidaten för olje-och gasutvinning , även i rigorösa undervattensäventyr förhållanden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124920.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.