Hur du ändrar vattenpump i en Mercedes C280

Vattenpumpen är en avgörande komponent i en Mercedes kylsystem. Dess uppgift är att hålla kylmedel cirkulerar från kylaren genom blocket och huvudet så att motorn kyls ordentligt. Om vattenpumpen misslyckas eller börjar läcka dåligt, kan det leda till en överhettad motor, vilket i sin tur kan orsaka huvudet att förvränga, eller ens ett motorbortfall när bilen körs i detta tillstånd. Byta vattenpump är relativt komplicerad, men den fulländade hemmet mekaniker kan göra det en dag eller så. Saker du behöver
Vattenpump
Fläktrem
Hylsnyckelsats och ratcheting skiftnyckel
Allen skiftnycklar
Swivel-eller kast-head fäste för Allen skiftnycklar
Kylvätska
Jack
Jack står
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera att du har rätt vattenpump till din bil. Det bästa sättet att säkerställa detta är genom att använda chassinummer på bilen när du köper vattenpumpen från delar distributören. En vattenpump för en C280 körs vanligtvis runt $ 250. Innan du försöker att lossa bultarna vattenpump, är det också en bra idé att spraya någon typ av smörjmedel på bultarna för att göra dem lättare att ta bort.
2

Jack upp bilen och placera den ordentligt på pallbockar. Töm kylaren med dräneringsventil i botten av radiatorn.
3

Öppna huven och ta bort fläktkåpa, fläktrem, servostyrning pump och slangar som blockerar vattenpumpens skruvar . Låt servopumpen fäst slangarna och skjut den ur vägen.
4

bort remskivan på servopumpen. Använd en bandnyckel att hålla remskivan medan du skruva isär bulten med en socket och skiftnyckel. Ta bort remskivan på vattenpumpen med samma metod.
5

Lossa styva röret på sidan av vattenpumpen som går till framsidan av motorn. Ångra detta på framsidan av motorn och lämna på pumpen, eller ta bort i båda ändar och ställ åt sidan.
6

bort plasten läckan röret, om det finns någon, på undersidan av pumpen .
7

Ta bort de fyra 6-mm insexskruv bultarna som håller vattenpumpen på. För att komma till de främre, använd en boll-head fäste för insexnyckel som gör slutet att svänga runt. Var mycket noga med att inte tömma skruvarna när du tar bort dem.
8

Installera en ny pump med en ny O-ring. Sätt tillbaka allt i omvänd ordning mot demonteringen.
9

Placera bilen på plan mark och fyll kylaren med motorn igång.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124845.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.