När du ska byta växellådsolja

Växellådsolja smörjer rörliga delar inuti din sändning, men när det är låg finns det ingen buller eller rök för att varna dig, så du måste kontrollera och ändra den regelbundet. I en automatisk, transmissionsolja också fungerar som kylmedel och överför kraft från motorn. Regelbunden service kommer att ge er längre livslängd, håll skift smidigare och öka performance.Car manualer varierar avsevärt om när du ska byta transmissionsolja --- från 60.000 miles till så hög som 120.000 miles. De har alla en sak gemensamt: de tar inte hänsyn till hur eller var du kör. Symtom

Faktorer som spenderar timmar i pendeltrafiken, dra tunga laster eller körning där temperaturen går under fryspunkten eller sväva över 100 grader F kommer att avgöra när du ska byta transmissionsolja. Om bilen skiftar kugghjul med en fördröjning eller ett sticket, eller är "mosig" eller tar extra tid att skifta på kalla morgnar, är det dags att kontrollera transmissionsolja.

Fresh automatisk transmissionsolja (ATF) är ljus rött och har en svagt söt petroleum lukt. Enligt Popular Mechanics, om din oljestickan är under full och vätskan är mörk och rökig med en stank av brinnande, måste det förändras omedelbart --- och skadan kan redan gjorts.
P Om det finns en pool av vätska under bilen, kan det vara transmissionsolja läcker ut ur kylaren linje som går till botten av radiatorn. Få det fasta och fyll på vätska.
Kontroll Nivåer

ärlig mekaniker rekommenderar du parkera din bil på en plan yta för att få en korrekt behandling. Varje vinkel kan kasta åtgärden av. Lämna bilen på tomgång medan du kontrollerar.
P Det blir en mätsticka om du kör en automatisk. Om nivån är under den heldragna linjen, måste du lägga till vätska. Det är inte svårt, men vara noga med att inte lägga för mycket. Det finns bara en pint skillnaden mellan ADD-och FULL.

Vissa manuella växellådor är svåra att kontrollera, säger service Din Auto (se referenser). Du kan be din mekaniker att kontrollera nivån under din nästa oljebyte.
Kontrollera och ändra

ärlig mekaniker rekommenderar att kontrollera vätskan var 25.000 miles.

Verkan av lager och kugghjul i en manuell växellåda kan fylla vätskan med mikroskopiska metallbitar som kan förkorta dess livslängd. Serva din Auto rekommenderar förändras manuell växellåda vätska var 30.000 till 60.000 miles eller 15.000 med tung användning.

Automatics går varmare än handböcker, och detta försämrar vätskan snabbare. De bör kontrolleras minst var 25.000 miles, mer med tung körning Kontrollera med din mekaniker för att se vilken metod att använda
Metod

:. Spola eller tömma och fylla .

Några snabba glidmedel ställen tjänster sändningar från "spolning" överföring, med hjälp av en speciell maskin som pumpar transmissionsolja genom ett filter, sedan återcirkulerar det flera gånger i sändningen tills vätskan är ren.

Töm och fyllning är den konventionella metoden för att ta bort överföringen pan, dränering av fluiden och ersätta den och den inre filter. Popular Mechanics råder dig att byta filter med endera metoden.
No Change
p Om ditt fordon har hög körsträcka (80.000 miles) och transmissionen har inte hållits, den ärlig mekaniker säger att ändra det kan skada din sändning.

vätska som har varit i överföringen har blivit smutsiga och gritty, vilket ger behövs friktion för de utslitna inre delar. Ren, slick transmissionsolja kan orsaka att transmissionen slirar. Om du inte har några problem, råder han dig att lämna den ensam.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124789.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.