Bildelar Definitioner

Den moderna bilen är en komplex maskin som innehåller många tekniska system som utvecklats under ett sekel av fordonsteknik. Även de tidigaste bilarna flyttat fram gränserna för verkstadsindustrin i deras dag. Många delar är gemensamma för samtliga bilar, oavsett när de gjordes. Motor

En bil drivs av sin motor, som i allmänhet utgör en stor del av dess mekaniska komplexitet och kostnader. Motorer kan köras på en mängd olika bränsletyper, de vanligaste är bensin och diesel. I fallet med elhybridbilar, som växer i popularitet, fungerar en elektrisk motor som motor, driver drivlinan. Drivlinan innehåller transmissionen, som förbinder motorn till drivaxeln och i slutändan hjulen. Inom transmission är kugghjul valt att sända den rätta mängden ström som fordonets hastighet och andra villkor.
Ram

bilens ram är en styv metall bur på som alla andra komponenter är fästade. Frame design är en lång, komplicerad process med datorstödd design. Av denna anledning, biltillverkare designar ofta en universell ram som kan användas för flera bilmodeller och därmed maximera dess användning och skära ner på antalet ramar, eller plattformar, som ska utformas. En bils motor är monterad på ramen, liksom kroppen. Fjädringskomponenter, såsom fjädrar, stöttor, stötar och vipparmar, är en del av kopplingen mellan ramen, kropp och hjul.
Body

bilens kaross är byggd runt ramen och ger bilen dess karakteristiska form samt fungera som en behållare för interiören kabinen. Organ kan vara tillverkade av ett antal material, inklusive stål, aluminium, kolfiber, glasfiber och plast. Bilkarosser vanligtvis består av en serie paneler, kan var och en ersättas individuellt. De flesta karosser är utformade för att vara aerodynamisk, vilket förbättrar hantering och prestanda samt bränsleeffektivitet. Vindtunnel tester är en stor del av utformningen av en ny bil kropp.
Hjul

bilens hjul är oerhört viktigt. Stöds av upphängningslänksystem, och fäst axlar som får ström från drivaxeln, hjul tjäna som utgångspunkt för sambandet mellan bilen och vägen. De flesta bilar kommer med vanliga hjul som är gjorda av stål och täckt med legering eller plast hjulsidor. Lättmetallfälgar är oftast erbjuds som ett alternativ, men blir allt vanligare på fler nybörjar bilar. Lättmetallfälgar kan vara tillverkade av en kombination av metaller, såsom magnesium, aluminium och zink. Dessa fälgar erbjuder lägre vikt än stålhjul och kan vara klar för ett glansigt eller metalliskt utseende. Addera Interiör

bilens interiör innehåller inte bara sittplatser och förvaringsutrymmen, men också alla kontroller en förare kommer att behöva. Instrumentering varierar från bil till bil, men en hastighetsmätare, bränslemätare och motortemperatur mätaren är standard. Ytterligare mätare kan inkludera en mätare oljetryck, en varvräknare (som visar motorns arbetsbelastning i varv per minut) och en amperemätare för att övervaka bilens elsystem. Vissa moderna bilar har också underhållning och navigering, vilket kan innefatta en LCD-skärm, musikanläggning eller data trip centrum där ytterligare information om bilen kan fås.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124786.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.