Varningstecken av Brake Trouble

Bilar och andra motorfordon tar dig dit du vill åka och, för det mesta, göra det på ett säkert sätt. För alla de saker som kan gå fel med ett motorfordon, bromsar rang bland de farligaste. Men bromsar allmänhet inte sluta arbeta utan att ge dig någon varning. Leta efter tecken att berätta för dig om du behöver besöka en verkstad. Lights

Lampan på instrumentbrädan låter brukar du vet (antingen bara med en ljus eller med ljus och text) att något inte står rätt med dina bromsar. Lampan kan signalera låg bromsvätska eller andra allvarliga problem.
Feel

känslan av bromsarna när du trycker ner eller som du låter dig också kan tyda ett problem. En broms med ett "fuktiga" känsla eller en broms som du behöver för att driva hela vägen till golvet innan den ansluter, båda indikerar broms problem. Sådana frågor kan uppstå från en luft läckage av broms slang, en läcka bromsvätska eller ett mer allvarligt problem. Om du hittar pölar av vätska under bilen när du har parkerat den på ett ställe under en tid, har du hittat en annan varningssignal för broms problem.
Sounds

Lyssna på din bil. Screeching bromsar, tillräckligt högt för att höra även med bilrutor upp, varnar för broms problem. Detta gnisslande ljud ska få dig att se en mekaniker för eventuell bromskloss byte. Om bromsarna morra eller grind, gnuggar metall mot metall. Detta kan tyda helt bortnött kuddar. Mekanikern kan också föreslå att vända eller byta rotorerna.
Stick & Hold

bromsar som inte släpper som de borde tjäna som en varning, tillsammans med bromsar som "stick" när du tar bort foten från pedalen. Om dina bromsar tar tag med väldigt lite tryck, misstänker broms problem. Detta kan resultera enbart från kontaminering av foder med olja eller fett eller något allvarligt nog för att orsaka dina bromsar att misslyckas helt när du behöver dem.
Vibration & Pull

Den skakning eller vibration av hela fordonet, bara ratten eller bara bromspedalen, alla varna dig om broms problem. Vibrationer och skakningar kan tyda på problem med styrmekanismen, en löst komponent eller annan broms problem. När du bromsa och fordonet försöker "dra" åt ena eller andra sidan, kan bromsarna behöva justeras eller repareras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128658.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.