C5 Corvette Underhåll

C5 Corvette är helt omgjorda med alla nya karossdelar, inredning och motor. Denna femte designserie Corvette kräver underhåll som skiljer sig från dem som används för tidigare C1 till C4 Corvetter. Historia

C5 Corvette är den femte designserie av General Motors Corvette. Stora förbättringar har gjorts till denna serie. Det finns inga överflyttning kroppsdelar från tidigare modeller och motorn är en helt ny design. Manuella och automatiska växellådor flyttades till den bakre delen av bilen och kombineras med differentialen. Dessa förbättringar för C5 Corvette diktera en annan uppsättning underhåll.
Design Krav

Flera förändringar i C5 designen inkluderar tillägg av en olje liv indikatorlampa. Oljan liv indikatorn övervakar flera motoralternativ parametrar som påverkar oljans livslängd. GM rekommenderar byte av motorolja när instrumentbrädan monterad oljebyte är tänd. Den typ av motor som används oljan uppgraderas till Mobil 1 Synthetic. GM rekommenderar detta intervall oljebyte vid 10000 miles eller tidigare under svåra driftsförhållanden. Motorns oljefilter är en AC Delco PF44 och bör bytas vid varje oljebyte. Tändstift AC 41-931 och har en livstid förväntade ca 35.000 miles. Luftfiltret är en AC Delco A917C och bör bytas ut efter 10.000 miles. Manuellt växlade bilar kräver en speciellt framtagen del kopplingsvätska # 12345347 tillgängligt från GM återförsäljare. Syntetisk styrservoolja del # 12345866 rekommenderas av Chevrolet. Placeringen av reservdelar inom C5 motorrummet
Plats

väsentligt förbättrad jämfört med den för C1 till C4 modeller. Luftfiltret ligger framför kylaren och säkras genom snäpp clips. Olja och vatten fyllning portar är placerade på passagerarsidan i motorrummet och är tydligt märkta. Bromsen och manuell växellåda reservoarer koppling sitter på förarsidan mot den bakre delen av motorrummet. Den servostyrning reservoaren ligger på förarsidan mot framsidan av motorn.
Kapacitet

Fluid kapacitet för C5 Corvette har ökat under de för tidigare Corvette-modeller . GM rekommenderar kylsystemet spolas efter att ha nått 100.000 miles och ersätta den med 6,5 liter Dex-Cool radiator lösning. Sex liter Mobil 1 Synthetic olja kommer att krävas efter dränering av motorolja och byte av oljefilter. Med varje bränsle fylla upp
Rekommendationer

Check Engine vätskenivåer . Inspektera motorn serpentin bälte för slitage och brister material. Kontrollera däcken för låg inflation och inspektera för stenar som fångats i slitbanor. Rengör vindrutan och ta bort smutspartiklar från under vindrutan torkarblad. Höj strålkastare för att kontrollera elmotor drift och rengör strålkastarglasen.
Varningar

C5 Delco batteri ligger på passagerarsidan i motorrummet och ovanför motorn dator. GM har återkallat denna Delco batteri på grund av många misslyckanden. Om Delco batteriet misslyckas och sprickor, kommer batterisyra läcka ut motorns dator. Motorn dator är utsatt för batterisyra skador, dyra att ersätta och dess misslyckande kommer att stänga av motorn.

Extrem försiktighet måste iakttas vid arbeten under C5 Corvette. Lita aldrig på en domkraft för att stödja vikten av en Corvette. Arbeta aldrig under en bil utan att placera pallbockar att säkert stödja vikten av fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124757.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.