Hur man väljer Brake Pad Material

Bromsbelägg är en viktig komponent i ditt bromssystem. Eftersom dynorna är vad trycker mot rotorn att bromsa din bil, är det viktigt att välja den bästa pad för din ansökan. Det finns en mängd olika pad material att välja på när det blir dags att byta ut dina kuddar. Du kan välja mellan keramik, semi-metallic, metallic, eller organiska bromsbelägg. Med tiden alla bromsbelägg slits ut på grund av det faktum att dessa komponenter är friktionsdelar. Detta innebär att de fungerar genom att skapa friktion (alstrar värme) som inte bara saktar ner fordonet, men slits ner ytan på bromsbelägget. När det är dags att byta ut kuddar, är det viktigt att veta hur man väljer material bromskloss. Instruktioner
1

Bestäm program för din bil. Kommer ni att vara racing detta fordon på en racerbana? Kommer det att vara en bruksbil? Ansökan gör en enorm skillnad i vilken typ av pad material du behöver. Metallic bromsbelägg erbjuder överlägsen bromskraft, men måste värmas upp innan de ger något verkligt grepp. Detta gör dem idealiska för racing applikationer. Keramik eller organiska dynor kan ha en tendens att blekna vid höga temperaturer, men de ger omedelbar bromskraft utan att behöva värma upp dynan material, vilket gör dem idealiska för fordon som drivs dagligen.
2

Handla på flera tegel och murbruk butiker för att kolla priser och alternativ och få en känsla för den typ av kuddar du kommer att köpa. Olika bildelar butiker erbjuder olika märken av bromsbelägg. De erbjuder också olika garantier. Vissa butiker kommer att erbjuda kuddar livstid ersättning, medan andra erbjuder bara en 90-dagars garanti mot defekter. Be att få se de verkliga bromsbeläggen så att du kan granska det material och få en känsla för vad varje typ och erbjuder helt. Även om du inte vet mycket om bromsbelägg, kan du få en relativ uppfattning av kvalitet genom att jämföra flera olika typer av bromsbelägg sida vid sida.
3

Jämförelse handla online. Tyvärr för mycket av tegel och murbruk butiker, kan en webbutik erbjuda dig nya bromsbelägg mycket billigare än många fysiska butiker. En webbutik har inte samma overhead och personalbehov som en fysisk eller traditionell butik gör.
4

Kontrollera slitaget egenskaper bromsbelägg materialet. Olika kuddar erbjuder olika nötningsegenskaper. "Bär" beskriver den hastighet och konsekvens av hur kuddarna bryta ner med tiden. Generellt sett kommer längre slitkuddar innehålla någon typ av keramiskt material i dem och kommer att vara ganska tät. Korta slitkuddar kommer att vara mindre tät. Avvägningen är oftast, men inte alltid, pad liv kontra bromskraft. Ju längre dynan livet, desto sämre bromskraft. Detta är en allmän tumregel att, även om de inte alltid är sant, är typisk.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124702.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.