Hur du justerar trumbromsar

Trum broms används endast på baksidan av vissa fordon. Idag är många bilar som tillverkas med fyra hjul skivbromsar. Veteranbilar gjordes med fyra hjul trumbromsar, men den bromsande svar var inte lika bra som den för skivbromsar. Med detta i åtanke, trumbromsar levererar endast fordon med upp till 25 procent bromsförmåga. Det innebär att skivbromsar fram gör det mesta av arbetet. Om de bakre trumbromsar blir ojusterad (och det finns några gemensamma faktorer som står för det), de främre börjar att överkompensera. Problem i de främre bromsarna kan bli uppenbart om de är överansträngda. Att hålla de bakre justerade bromsar är ett säkert och effektivt sätt att balansera bromssystemet och öka livslängden på din främre bromsarna. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
rörtång
Hammer
Penetrerande smörjmedel
Bromsjustering sked
Ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats Flighter Long skruvmejsel
Reparera manuell
Visa fler instruktioner
1

avlägsnar du hubben caps från bakhjulen och bryta muttrarna lös med rörtång.
2 < p> Lyft den bakre delen av fordonet med domkraft och fäst den på pallbockar.
3

Ta bort muttrarna och hjul.
4

Leta den justering fönsterventil på baksidan av fästplattan. Det bör finnas en gummiplugg capping hyttventil för att skydda den från väder och vind. Ta bort pluggen genom att bända loss det med en skruvmejsel.
5

in den långa skruvmejseln i luckan och känna dig runt för justering hållarklämman. Om det behövs, ta en ficklampa och krypa under bilen för att leta efter den. Det är en liten spak som håller stjärnan hjulet på plats. Tryck klippet med skruvmejseln bort från stjärnan hjulet och använd justerskruven bromsen sked (eller annan rak kant skruvmejsel) för att stänga av stjärnan hjulet i en riktning.
6

Snurra trumman för hand. Om spänningen ökar, kommer du på rätt sätt för att justera bromsbackarna. Om spänningen minskar och trumman snurrar friare, du är un-justering skorna. Gå tillbaka och använd sked för att vrida stjärnhjulet i motsatt riktning.
7

Ibland mellan att justera kapaciteten yank på parkeringsbromsen kabeln nära den bakre delen av den bakre plattan för att centrera skorna.
8

kontrollera kontinuerligt spänningen av skorna mot trumman genom att snurra trumman (var 4-5 varv på stjärnhjulet). Trumman behöver flytta, men det bör finnas en dra känsla på trumman från skorna i kontakt med innerdiametern av trumman som du snurra den. Justera bromsbackarna uppåt så att trumman inte kan fullfölja ett helt varv av spinning på egen hand (eller ett halvt varv, om så önskas).
9

Upprepa proceduren för den andra sidan.

10

får försiktigt in i bilen och bromspedalen och parkeringsbromsen mekanism samtidigt. Detta kommer att handla skor och integrera mekanismen parkeringsbromsen.
11

Dra åt parkeringsbromsen och låt det sitta. Kontrollera båda bakre trummor för att se till att de sitter med korrekt. Om man håller och den andra inte är det, måste du lokalisera equalizer parkeringsbromsen kabeln och justera den. Se till reparationshandbok för din bil för det korrekta förfarandet.
12

Justera båda sidorna efter att du har pumpat fotbromsen samtidigt som mekanismen parkeringsbromsen, och justeras equalizern om tillämpligt.

13

Byt hyttventilen kontakten när du är klar. Byt hjul och muttrarna och dra åt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124648.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.