Hur man tar bort en PCV Valve

En positiv vevhusventilation (PCV) ventilen är en användbar enhet som är en av de äldsta avgasreningskomponenter i de flesta fordon. Den returnerar partiellt förbrända gaser från vevhuset genom envägsventilen tillbaka in i förbränningskammaren som ska reburned. Även olika fordon positionen PCV-ventilen på olika sätt, bör det vara ganska enkelt att hitta. Röret som går från insugsgrenröret till ventilkåpan innehåller PCV-ventilen. På de flesta bilar, och det ligger på toppen av ventilkåpan, men vissa modeller kräver demontering andra komponenter för att komma åt den. Saker du behöver
Spetstång
Vinklad spetstång
Ratchet och Hylsnyckelsats (tillval) katalog PCV ventil ersättning (eller förgasaren för att rengöra ventilen) katalog
Visa fler instruktioner
Hur man tar bort en PCV Valve
1

Leta ventilkåpan (oftast där oljepåfyllningslocket ligger) och leta efter ett plaströr som går från ventilkåpan till insugningsröret. Vissa fordon kan ha PCV-ventilen placerad närmare till insugningsröret sida, men de flesta är på ventilkåpan sida av röret.
2

Koppla bort röret från PCV-ventilen. Utloppsförbindelsen av ventilen är avsmalnande och helt enkelt frikopplar från slangen med några vicka. Använd nål-tång (försiktigt) för att hjälpa till med vickar rörelse för att ta bort slangen från PCV ventilutloppet.
3

bort PCV ventilen från ventilkåpan. Den PCV-ventilen sitter till en gummi säte och kan bändas ur läge i ventilkåpan med några övertygande. Ofta kan detta göras för hand, men använd nål-tång (vinklad spetstång kan vara användbara i svåra att nå PCV-ventiler) vicka den ur gummi sätet.
4

Rengör ventilen med förgasare renare eller ersätta med en ny och återansluta genom att ansluta den till gummi sätet, rikta utloppet anslutningen, och återansluta gummislangen från insuget.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124638.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.