Hur hitta en oljepluggen

Nyckeln till att hitta en oljepluggen är att lokalisera oljetråget på din bil. Olja är helt införda i den lägsta delen av pannan så att oljan flöda fritt från det när du utför ändringar rutinmässiga olja eller reparationer. Placerad på den lägsta delen av pannan gör att oljan att skölja bort eventuella metallspån skapats från friktionen i motorn under drift. Vissa Oljepluggarna kan vara magnetisk att locka metallspån till det. Innan du tar bort en oljepluggen, vara säker på att hänvisa till bruksanvisningen för korrekt placering av oljetråget. Vissa fordon har en automatisk växellåda pan med en liknande ser avtappningsplugg. Saker du behöver
Bil lyft (eller) katalog Ordet jack och två pallbockar
Skyddsglasögon
Visa fler instruktioner
1

starta fordonet och låt den gå i 10 minuter.
2

Lyft fordonet på en bil hiss eller höja den främre änden av fordonet med en domkraft och placera pallbockar i en trygg och säker plats för att stödja fordonets vikt. Genomsök inte under fordonet med vikten stöds endast på en hydraulisk domkraft.
3

Ta på skyddsglasögon.
4

Crawl eller steg under framför fordonet och lokalisera oljetråget. Det kommer att finnas en stor mutter skruvas in den lägsta delen av pannan. Ett oljetråg är oftast placerad i mitten av motorn, under vevhuset. Hänvisa till bruksanvisningen för fordonet att lokalisera oljetråget vid behov
5

. Om fordonet är en automatisk och du ser två likadana kastruller, trycker bulten huvudet på pluggen på varje med handen. Oljetråget pluggen blir varmare vid beröring (om den körs i 10 minuter) än överföring pan kontakten.
6

Leta pluggen i oljetråget. Oljetråget kontakten är en stor bulthuvud belägen på den lägsta punkten av oljetråget. Det kommer antingen att vara på botten eller längs kanten av den lägsta punkten av pannan. För att ta bort oljepluggen, placera en behållare under för att fånga oljan, matcha bult huvudet med en låda fast nyckel och vrida kontakten moturs tills löst nog för att avsluta bort för hand.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124622.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.