Felsökning av Styrsystem i en Jeep Grand Cherokee

Jeep Grand Cherokee märkt Chrysler Jeep inträde i SUV 1993. Det var den första Jeep produkten lanseras med Chrysler badge. Du bör hålla koll på ditt styrsystem att undvika dyra reparationer. Om du vet hur du felsöker problem som inträffar, kan du också hålla reparationskostnaderna nere. Saker du behöver
Mopar styrservoolja
Visa fler instruktioner
1

Stay ovanpå styrningen underhåll. Chrysler rekommenderar att du smörjer styrning och fjädring kulleder varje 6.000 miles. Använd detta som din chans att leta efter tecken på slitage och för delar som behöver åtdragning eller justering
2

Överst på Styrservoolja nivåer med Mopar servostyrning vätska, använd aldrig. Automatisk transmissionsolja. Kontrollera vätskenivån med motorn avstängd för att förhindra skador från några rörliga komponenter. Se till att bältet är fortfarande tight och dubbelkolla att se till att slangarna är täta och läcker ingenting.
3

Rotera och balansera dina däck regelbundet och byt ut i par då däck visar tecken på slitage. Dåliga däck kan påverka styrningen och kasta den främre änden ur läge, vilket kan påverka styrningen ännu mer.
4

Minska överdrivet spel ratten genom att kontrollera bollen uttag och avslutande i styrväxeln. Leta efter bollen dubbar att vicka och pressa gummistövlar och inspektera slips länkhuvuden i kuggstångsdrivna systemet. Du bör spärra ratten och höja fronten, sedan tvinga framhjulen höger och vänster för att se om någon del är löst.
5

Lyft upp framvagnen att kontrollera överdriven friktion om ratten är svårt att slå. Koppla bort pitman armen och vrid ratten. Om hjulet snurrar fint, är problemet med kopplingen. Om inte, måste du kontrollera styrväxeln.
6

Spåra ljud genom att leta efter söker koppling slitage, lösa komponenter eller dåligt smorda lager och leder. För att se om det servostyrning bandet glider, vrid ratten från höger till vänster för att öka trycket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124311.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.