Vad är lock-up

momentomvandlare sitter mellan motor och växellåda i automatik, deras ändamål som beskrivs i namnet - omvandla kraften från motorn till rörelse i transmissionen. Moderna omvandlare kommit med så kallade låsningar för att förbättra effektiviteten. Betydelse

Sedan momentomvandlare fungerar som mellanhänder mellan två komponenter i bilen, de tenderar att drabbas av medfödda felaktigheter som leder till slöseri med makt å ena sidan, och stort vridmoment på andra. Låsnings tjänar till att ställa in omvandlaren vid vissa nivåer av produktion för att maximera effektiviteten.
Identification

låsningar är en extra del inuti momentomvandlaren, som fungerar genom att införa en kontroll mot glidning. Äldre växellådor behövde låsningar, och var därför mindre noggrann och effektiv.
Överväganden

Automatiska växellådor har en tendens till lägre uteffekt och högre energiförbrukning jämfört med liknande spec manualer. Detta händer eftersom det inte är förarens direkt styra bilen, men snarare maskiner försöker att approximera processen. Vridmoment låsningar uppfanns för att ytterligare begränsa detta gap.
Typer

låsningar är också känd som kopplingar momentomvandlare, eftersom de bokstavligen kopplingen de två halvorna av omvandlare, och ställa dem på en fast hastighet, eller effektnivå. De två termer hänvisar inte till olika begrepp.
Effekter

Vridmoment omvandlare låsningar genomsnitt 65 procent besparingar på gas, jämfört med äldre transmissioner som saknar denna del.

Missuppfattningar

namnet för denna del kan vara missvisande, eftersom "låsning" kan utläsas att betyda en beslagtagen momentomvandlare. Detta är inte fallet.

Dock låsningar har sina egna problem, med symtom på fel inklusive märkbar redskap glidning och en uttalad ryser när växling.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124601.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.