Vad är en förgasare Jet?

En förgasare jet är ett litet hål i venturiröret, som är den smala änden av en förgasare rör. Förgasaren jet är en viktig del av en förbränningsmotor. Denna del av förgasaren är den del som är ansvarig för att tillåta bränsle att dras in i förbränningskamrarna, även känd som cylindrar. Plats

Inom förbränningsmotorn, det finns många små delar som samverkar för att göra motorn kör. Förgasaren, som ger luft /bränsleblandningen som driver motor, är formad som ett rör. Röret smalnar vid ena änden för att skapa ett vakuum. Det finns ett hål i den smala änden av röret, som också kallas venturiröret. Detta hål är förgasaren jet. Vakuumet i röret tillåter bränsle som skall dras in genom förgasaren jet av suget som skapas från vakuumet.
Process

Mängden närvarande luft i förgasaren , och komprimeras av venturiröret, dikterar mängden effekt som vakuumet ger. Den mängd ström som tillhandahålls av vakuumet påverkar mängden bränsle som dras genom munstycket. Förgasaren jet drar rätt mängd bränsle från bränsleledningen, för användning av förgasaren.
Betydelse

förgasaren jet ger bränsle till förgasaren , vilket då ger en väl avvägd blandning av bränsle och luft till cylindrarna. En gnista från tändstift antänder blandningen av bränsle och luft. Explosionen skjuter en kolv ut ur cylindern och tvingar den att vrida vevaxeln. Denna åtgärd ger ström till motorn.
Problem

En förgasare jet som drar för mycket bränsle kan orsaka flera problem. Överskott bränsle i motorn minskar bränsleeffektivitet. Dessutom, kan det minska livslängden för en motor genom att orsaka slitage på motorns delar. När en stråle inte ger tillräckligt med bränsle, kommer motorn gå för varm, vilket kan skada den.
Överväganden

att säkerställa att förgasaren och förgasaren jet fungerar korrekt, är det viktigt att ha planerad service på motorn. Att se till att förgasaren är rätt storlek för motorn är kritisk, eftersom förgasaren jet storlek baseras på storleken på förgasaren. Om förgasaren är för stort eller för litet för en motor, kommer förgasaren jet ger inte rätt mängd bränsle för att motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124588.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.