Vad är bil Struts?

Staget på en bil är en upphängningskomponent likt stötdämparen. Men integrerar den andra fjädringskomponenter och när den appliceras på framvagnen, det också integrerar styrkomponenter. Funktion

Funktionen av en strut på en bil är att dämpa stötar från bilen när den går över ojämna ytor, ungefär som en stötdämpare. Stötdämparen i en sträva är endast en komponent hos stöttan.
Funktioner

strut integrerar andra upphängningskomponenter såsom spiralfjädern och kulleden. Till skillnad från en chock, kombinerar strut spiralfjädern, de övre och nedre spole säten våren, den Fjäderbenslager och bära plattan, styrspindeln med den nedre kulleden och stötdämparen patronen.

Historia

strut utvecklades först i mitten av 1920-talet och används på luftfartyg. Det infördes för att fordon i slutet av 1940. Den första bilen som använde strut var Ford Vedette 1949 på framvagnen. De flesta all-front-hjulsdrivna fordon i dag använda åtminstone främre stöttor, men många stöttor användas på alla fyra hörn av fordonet. Addera Identification

En strut har en patron stötdämpare som finns inuti spiralfjädern. Det monteras i styrspindeln vid basen av stöttan och sedan är fäst till toppen av motorrummet genom ett fjäderben. En nära kusin till strut är en coil-over chock, men coil-over inte eliminera förekomsten av en övre styrarm och övre kulleden.
Överväganden
< p> Som är fallet med stötdämpare, efter slitage och åldrande, staget försvagas. Detta kan orsaka allvarliga biverkningar såsom däckslitage, fattigare rebound och brist på styrning stabilitet. Staget bör kontrolleras regelbundet efter tecken på försvagning och misslyckande.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124569.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.