Ford Ranger Filler Pipe Borttagning

Påfyllningsröret på Ford Ranger är gummi tilloppsslangen som löper från bränslet dörren till bensintanken. Denna slang kan brista eller skadas, och när detta sker, måste den bytas ut omedelbart. Du kommer också att behöva ta bort den här raden vid byte eller service av bränsletanken. Vid montering, är det en bra idé att byta slangklämman på bränsletanken sidan av slangen. De slangklämmor blir svaga med ålder och behöver bytas ut när det är möjligt. Borttagning av påfyllningsröret

Öppna bränsle luckan och ta bort de tre Phillips-skruvar. Detta kommer att lossa linje från den övre änden. Kryp under lastbilen och lokalisera fyllmedlet rad bakom bränsletanken. Linjen kommer att löpa från det bränsle dörren till bränsletanken. Den filler linjen hålls på med en slangklämma på bränsletanken. Lossa slangklämman med en skruvmejsel. Den slangklämma kommer att glida ner slangen när den är lös nog. Linjen kommer fortfarande att vara tight till bränsletanken röret. Dra linjen av genom att vrida linjen och dra den av röret. Det finns en konsol som håller röret upp. Detta fäste kommer att ligga precis innan filler dörren. Skruva loss konsol med en Phillips-skruvmejsel. Den andra änden av linjen hålls på med en packning och kommer att glida ut ur tankluckans dörren.
Byte av påfyllningsröret

Röret kommer att ta en par minuter att installera. Se till att du installerar röret till filler dörren först. Tryck in linan i dörren och packningen kommer att hålla den på plats. Fästet måste lindas runt linjen, men dra inte åt förrän den är kopplad till bränsletanken. Dra åt de tre Phillips-skruvar i filler dörren för att slutföra uppgiften. Den bästa metoden för att testa om installationen var korrekt är att hälla bensin i tanken. Leta efter läckande antingen runt filler dörren eller bränsletanken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125355.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.