Hur återställa repig och urkärnade strålkastare

Moderna biltillverkare använder gjuten polykarbonat (plast) strålkastare täcker för att skydda glödlampan och reflektorn inne strålkastarhuset. Ultravioletta strålar från solen försämra plast och orsaka gulfärgning med tiden. Körning i sandiga, dammiga eller salta områden kommer att täcka strålkastaren med en patina av repor. Denna typ av skada gör att strålkastaren att förlora skenbar ljusstyrka och försämra sikten på grund av den minskade mängden ljus tränger in i kåpan. Polering av strålkastare täcker kommer att ta bort skadan och återställa strålkastarna till full funktionalitet. Saker du behöver
Painters tape (lågt klibb) katalog mjuk, ren trasor
Rent vatten
Soft slipkloss
600 grit våt /torr sandpapper
1500 grit våt /torr sandpapper
2000 grit våt /torr sandpapper
Kratsning förening
plast polish
Visa fler instruktioner
1

Mask av strålkastare från de omgivande målade områden med målare tejp . Tape ända upp till kanten av strålkastaren locket och inte lämnar någon färg avslöjats.
2

Rengör strålkastarna med en mjuk trasa och vatten. Avlägsna eventuell smuts eller buggar som kan fastna i strålkastaren.
3

Linda en bit av 600-grit våt-eller torr sandpapper runt en mjuk slipkloss. Blöt papper och block med rent vatten. Stänka rent vatten på strålkastaren.
4

Sand strålkastaren på längden med långa, oavbrutna slag. Slipa hela ytan tills den har en jämn dimmig utseende. Skölj strålkastare med rent vatten. Upprepa tills alla djupa repor och gropar är borta.
5

Wrap en bit av 1500-grit våt-eller torr sandpapper runt en mjuk slipkloss. Blöt papper och block med rent vatten. Stänka rent vatten på strålkastaren.
6

Sand strålkastare med stroke 90 grader från de första stroke. Sand över repor från första passet tills de försvinner helt. Skölj strålkastare med rent vatten.
7

Wrap en bit av 2000-grit våt-eller torr sandpapper runt en mjuk slipkloss. Blöt papper och block med rent vatten. Stänka rent vatten på strålkastaren.
8

Sand strålkastaren på längden med långa, oavbrutna slag, 90 grader från den andra slipning riktning. Sand över repor från det andra passet tills de försvinner helt. Skölj strålkastare med rent vatten.
9

Ansök polering förening med en mjuk trasa. Gnid strålkastare med trasan i ett cirkulärt mönster när du flyttar över ytan. Buff strålkastare, skölj med rent vatten och inspektera den för grumlighet. Upprepa tills strålkastaren är klar.
10

Applicera ett lager plast polish med en mjuk, ren trasa. Polera polera tills strålkastaren är blank och klar.
11

bort målare tejp. Torka av området för att ta bort eventuella plast damm eller polering förening med en ren trasa.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124511.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.