Hur man diagnostiserar stor oljeförbrukning

Är du lägger kontinuerligt olja till din bil men kan inte räkna ut vart den ska gå. Låg oljenivå kan skada din motor och kan möjligen kosta dig massor av pengar i det långa loppet. Här är några områden för att söka efter, och du är säker på att finna att en av dessa områden är orsaken till ditt problem. Instruktioner
1

Ett bra ställe att börja är att kontrollera om en lös oljeavtappningsskruv, ibland vem bytte olja senast kunde ha blivit distraherad av någon anledning, och kanske inte har skärpt din avtappningspluggen med rätt moment .
2

Kontrollera framsidan av motorn för oljefläckar du kan tänkas ha en sliten packning frontluckan eller lösa eller skadade främre bultarna omslag.
3

Kolla runt ventilkåpan efter spår av olja slitna, ventilkåpa packning eller möjligen lösa ventil bultar täcker så småningom kan bidra till en märkbar förlust av olja.
4

Kolla runt oljefiltret, kan filtret vara lös eller inte ha ändrats på ett tag.
5

Kontrollera lösa oljetrycksbrytaren
6

Du kunde ha alltför slitna kolvar, kolvringar eller cylindrar. Om kolvringarna inte är korrekt installerade eller slitna kan de orsaka en tjockare oljefilm på cylinderväggarna gör att du förlorar olja till förbränning.
7

Kontrollera din PCV ventil, kan en trasig eller sliten PCV orsaka överdriven vevhus luftflöde.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124510.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.