Hur man kan förbättra körsträcka på en Dodge Truck

Om det finns en sak som alla vill göra med sina fordon, är det bättre körsträcka. En Dodge lastbil kan vara känd för att inte vara den mest ekonomiska bilen, men det finns vissa saker som ägare kan göra för att förbättra sin gas körsträcka på sina Dodge lastbilar. Några av dem är generiskt för alla fordon, så att andra åkare lära av dessa tips också. Instruktioner
1

Drive inom hastighetsgränsen. De flesta bilar har konstruerats för att vara mest bränsleeffektiva på cirka 55 till 60 miles per timme. Om du hittar dig själv kör fortare än detta, är din bränsleekonomi sannolikt att drabbas. En annan faktor är din acceleration hastighet. Om du har en tung fot vid korsningar, använder du mer gas än någon som accelererar måttligt.
2

Kontrollera dina däck. En enkel ringtryckmätaren kostar mindre än $ 10 och kommer att pågå under en lång tid. Kolla din instruktionsbok för rekommenderat däcktryck för din lastbil och fylla dina däck till den punkten. Om dina däck är äldre, kanske du vill ta dig tid att kolla trycket en gång i veckan för att se till att luften håller.
3

Få en TuneUp. Tänk på bilens motor som en maskin. Om det satt i vardagsrummet, skulle du höra alla små skallror och ljud som indikerar problem i en motor. Se till att din olja är bra, ändra dina luftfilter och bränslefilter på schemat, hålla rätt koncentration av kylvätska i kylaren, och kontrollera att alla slangar är korrekt fastsatta. Har dina tändstift och syre sensor kontrolleras. Var och en av dessa hjälper att bidra till bättre gas körsträcka.
4

Töm din lastbil. Om du bär runt extra vikt, har din lastbil för att arbeta hårdare för att flytta. Titta runt och se om du verkligen behöver bära saker du bär. Om du inte är en entreprenör, överväga att dika den tunga verktygslådan.
5

Drive med trafiken. Om du är den typ av förare som alltid vill vara på framsidan av förpackningen, betyder det din bil står inför det största motståndet och använder mest bränsle för att göra det. Stanna bakom den främre bilen och använd din farthållare när du är på långa drivar. Det kommer att hindra dig från plötsliga ökningar och minskningar i acceleration som leder till lägre gas körsträcka.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124504.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.