Hur man installerar en pump Automobile Water

Vattenpumpen är en viktig del av bilens motor. Den ansvarar för att pumpa kylvätska från kylaren och genom motorn för att hålla det svalna. Utan vattenpumpen, överhettas en motor mycket snabbt och kan misslyckas. Felaktiga vattenpumpar sönder utan förvarning och ska alltid bytas ut som en försiktighetsåtgärd i stället för en reparation. Alla motorer är olika, men vattenpumpen i sin grundläggande form uniform.Before börjar denna procedur, se till att ha alla delar och verktyg du behöver innan du riva sönder din motor. Detta förfarande bör ta en eftermiddag, men om du riva din motor isär innan inse att du glömt att få en viktig roll, kan det förvandlas till en midnatt affären. Kom också ihåg att låta motorn svalna innan du försöker följa någon av de åtgärder som anges nedan. Motorer blir mycket varma när de kör! Saker du behöver Review, komplett spärrfunktion inställd
Skruvmejslar (flat och Phillips) katalog Gear avdragare
Ny vattenpump
Ny vattenpump packning
Packning Remover Review Packning tätningsmedel
Packning skrapa
Visa fler instruktioner Review bort eventuella anslutna enheter
1

Tappa ur kylvätskan ur kylaren. Lossa och ta bort pluggen från botten av radiatorn. Även om det är dränerande, skruva av locket på kylaren så det kommer att rinna snabbare. Gå inte vidare förrän radiatorn är klar dränering.
2

Tappa ur kylvätskan ur motorblocket. Lossa och ta bort avtappningspluggen på motorblocket (ej oljetråget) som innehåller kylmedel. Se din bruksanvisning för placeringen av motorblocket kylvätska avtappningspluggen.
3

Framhjulsdrift och rear-wheel/all-wheel bilar kör har helt olika motoralternativ arrangemang. En framhjulsdriven bil oftast inte har en fläkt monterad på vattenpump remskiva, medan en bakhjulsdriven eller fyrhjulsdrift bil har en remskiva monterad fläkt. För en framhjulsdriven bil, ta bort alla enheter som är anslutna till vattenpumpen remskiva som hindrar din förmåga att nå vattenpumpen. Detta skulle kunna omfatta ett insugningsrör, luftrenare rutan, eller olja filter.For bakhjulsdrift eller alla fyrhjulsdrivna bilar, ta bort fläkten från vattenpumpen remskiveenheten. Ta bort kylaren och fläktkåpa rekommenderas, och förmodligen nödvändig för att fortsätta. Efter avlägsnande av eventuella närliggande hinder
4

, lossa alla bältessträckare och ta bort remmen (s) från vattenpumpen remskiva.
5

Demontera remskivan vattenpumpen. Vattenpumpen remskiva är ansvarig för att driva vattenpumpen, men måste avlägsnas för att komma åt pump. Det finns vanligtvis flera bultar som håller remskivan på plats. Ta bort alla skruvar och spara dem för återmontering.
Ta vattenpumpen
6

Ta bort alla skruvar som håller vattenpumpen på motorblocket. Några av de skruvar och muttrar är svåra att hitta och lossa. Med tillägg för din spärr kan vara till hjälp.
7

bort vattenpumpen från motorblocket. Var försiktig om någon spiller kylvätska från motorn.
8

Rengör resterande packningen från motorblocket. Det är mycket viktigt att få alla av den gamla packningen av av motorns yta. Underlåtenhet att ordentligt rengöra Monteringsytan kommer att resultera i en läcka eller vatten pumpfel. Använd packningen remover och skrapa för att grundligt ta bort den gamla packningen.
Installera New Water Pump
9

tillbaka och dra åt kylaren och motorn pluggar kylvätska.

10

Montera den nya packningen. Applicera en generös, men inte stökigt, mängden packning sealer till båda sidor av packningen. Kontrollera att det inte finns några luckor i tätningsmedlet.
11

Applicera lite packning tätningsmedel till passytan på vattenpumpen och montera den på packningen.
12

ihop alla skruvar och muttrar på vattenpumpen. Var noga med att dra åt dem ordentligt för att undvika läckor eller haveri i förtid.
13

tillbaka remskivan vattenpumpen. Vara noga med att dra åt bultarna ordentligt.
14

tillbaka remmen vattenpumpen och andra bälten som var anslutna till vattenpumpen remskiva. Var säker på att de är spända ordentligt, annars kommer de att gnissla eller skada andra komponenter.
15

tillbaka fläkten och alla andra komponenter som du tog bort innan du byter vattenpumpen. Var noga med att dra åt allt ordentligt och se till att inga delar om i motorrummet.
16

Fyll kylaren med kylarvätska och lufta kylvätskeslangarna. Låt motorn gå och kolla efter läckor från din nya vattenpumpen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124477.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.