Vilka produkter Ruin billack?

När du rengör din bil, utför underhåll eller göra reparationer under huven, det finns vissa produkter som du vill vara säker på att inte få kontakt med bilens färg. Många rengöringsmedel föreningar och fordonsvätskor kan förstöra billack. De flesta kommersiella städare är inte lämpliga för biltvätt. Fordonsvätskor spillts på färg bör också torkas upp omedelbart. Gnugga Föreningar

Folk kan frestas att försöka kommersiella gnugga föreningar för polering bort små repor, men vissa innehåller gritty material som kan förstöra billack. En FinePolish är en bättre insats.
Kommersiella rengöringsmedel

Diskmedel och de flesta andra kommersiella rengöringsmedel är bäst undvikas för att tvätta bilar. De skär genom vax och kan blekna färgen. Vegetabilisk olja städare som Murphy Oil Soap är lätt på billack.
Bensin
p Om du dribbla misstag bensin på sidan av bilen från pumpen , se till att torka rent med en våt pappershandduk eller trasa.
Brake Fluid

Broms-och kopplingsvätska är andra syndarna som kan förstöra billack. Om det spills på utsidan, måste den rengöras bort omedelbart. Skursvampar


Även om det kan vara frestande att prova ett skurkudde av något slag på små områden som har SAP eller tjära, kommer detta repa förmodligen lacken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124476.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.