Om Fuel Filter

Bränsle filter är nödvändiga på alla fordon och bensinmotorer av alla slag för att hålla smuts, föroreningar och skräp från att komma in i din bil motor och igensättning ledningar, slangar och överhettning metall med onödig slipning av partiklar på rörliga delar . Historia

första bränslefilter uppfanns år 1898 tillsammans med bensin förgasare. Bränslefiltret var grundläggande, bestående av en del av ståltrådsnät som filtreras bort skräp och föroreningar i bensinen innan den passerade in i förgasaren. I dagarna före bensinstationer, var bensin som säljs i järnhandeln. Före 1910, var vid raffinering teknik förbättrade, nya bilar som säljs med en bit sämskskinn som att välja bensin innan du fyller bensintanken.
Funktion

Fuel filter hjälper till att hålla ute smuts, föroreningar och skräp ursprung från bensinen själv, och rost och smuts från bensintanken kommer in i bilens motor. Ofiltrerat bränsle kör runt en bil system snart skulle täppa rör och slangar, för att inte nämna att släppa in vatten i bilens smörjsystem, snart överhettning delar och mala hela systemet till ett stopp. Ändra din bils bränslefiltret regelbundet är nödvändigt för att möjliggöra smidig körning av fordonet och att lägga mindre stress på motordelar.
Identification

Identifiera ett igensatt bränsle Filtret kräver avlägsnandet av den faktiska bränslefiltret själv. Blås genom en ände av filtret. Om luften passerar genom filtret lätt, filtret är fortfarande bra och behöver inte bytas. Byt omedelbart om ingen luft passerar igenom, eftersom bilen troligen lider gas deprivation och kommer att bli svårt att starta och fräsa med ett behov av mer gas.
Varning

Som med delar från någon bränslesystemet, inklusive bränsle filter, är bensinen mycket brandfarligt, rök inte medan omkring bildelar som innehåller bensin, och placera inte glödlampor någonstans nära bensin eller bränsletankar, bränslepumpar eller andra sådana delar. Ångor kan självantända, skadade människor och egendom.
Funktioner

Bränslefilter fälla föroreningar, skräp och smutspartiklar för mellan 70 och 100 mikrometer inom sitt nät av bränslefiltret papper som innehåller små porer som att fånga partiklar när de färdas genom bränslefiltret på väg till bilen motorn. Detta förlänger livslängden på din motor genom att förhindra onödigt slitage på din motor.
Typer

Bensin och nya diesel bränslefilter skiljer sig i att vattnet separeras i dieselfiltret och töms med hjälp av en skål fastsättning som fångar vatten som kommer från gasen. Vatten är särskilt förödande för dieselmotorer och bensinmotorer, och infiltration måste hållas på ett minimum för optimun prestanda och hållbarhet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124380.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.