Hur Inspektera Drivlina i en Subaru Outback

Den 5-year/60, omfattar 000 mil drivlinan garanti på Subaru Outback din drivaxel, drivaxlar, växellåda och motor. Din garanti täcker inte delar som slits regelbundet, såsom remmar och slangar, men det täcker de flesta av motorns inre delar, liksom lagren och kolvar. Du bör inspektera drivlinan på din Subaru Outback var 12 månader för att vara säker. Saker du behöver
Creeper
gamla trasor
Visa fler instruktioner
1

Skjut enligt Subaru Outback på en ranka och inspektera komponenter SUV drivlinan visuellt . Titta efter eventuella tecken på brott eller slitage på axlar som ansluter drivaxeln till hjulen. Kontrollera om läckage av vätskor från lederna. Vid den yttre änden av drivaxeln, kontrollera stödfästena för drivlinan, vilket gör att de är täta.
2

Ta din Subaru Outback för en provkörning. Lyssna efter eventuella udda ljud, som ett klickande eller clunking när du cruising på en låg hastighet, ett klickande ljud när du slår eller clunks när du runt ett hörn. Någon av dessa ljud kan tyda på problem med drivlinan.
3

Lyssna efter ett vinande ljud i de bakre axlarna. Subaru har förlängt garantin på bakaxellagringar till åtta år eller 100.000 miles på 2005 och 2006 Outbacks, eftersom de är konstaterandet att lagren slits ut i förtid. Ljudet påverkar inte säkerheten för SUV, men det är irriterande och kan enkelt fästas under denna garanti.
4

Höj huven på SUV och kolla oljan och transmission vätskenivåer. Båda har metall pinnar som du drar ut. De mätsticka på en Outback är på förarsidan av motorblocket.
5

Torka av mätsticka med en gammal trasa och sätt tillbaka dem i sina respektive hål. Mäta nivåerna av vätska i behållare samt färg. Oljan ska vara nästan klar och transmissionsolja borde vara en lätt rödaktig färg.
6

Kontrollera alla slangar och klämmor är knutna till luft-och oljefilter samt från motorn, eftersom garantin inte täcker dem och det skulle kunna skapa större problem om de får lov att bryta.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124360.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.