Hur Inspektera Drivlina i en Toyota Highlander

Den 5-year/60, omfattar 000 mil drivlinan garanti på Toyota Highlander drivaxeln och drivaxlarna, motor och transmission. Denna garanti täcker de flesta av motorns inre delar, liksom lagren och kolvar, men täcker inte delar som slits regelbundet såsom remmar och slangar. Du bör inspektera drivlinan på din Toyota Highlander var 12 månader för att vara säker. Saker du behöver
Creeper
gamla trasor
Visa fler instruktioner
1

Inspektera komponenterna i SUV drivlinan visuellt. Skjut enligt Toyota Highlander på en ranka och leta efter eventuella tecken på brott eller slitage på axlar som ansluter drivaxeln till hjulen. Leta efter läckage av fluider från lederna. Vid den yttre änden av drivaxeln, kontrollera stödfästena för drivlinan för att se till att de är täta.
2

provköra din Toyota Highlander och lyssna efter udda ljud, t.ex. ett klickande eller clunking när du cruising på en låg hastighet, ett klickande ljud när du slår eller clunks när du runt ett hörn. Någon av dessa ljud kan tyda på problem med drivlinan.
3

Höj huven på SUV och kolla oljan och transmission vätskenivåer. Båda har metall pinnar som du drar ut. Oljestickan på en Highlander ligger på passagerarsidan av motorn och transmissionen oljestickan är på baksidan av motorn på samma sida.
4

Torka mätsticka med en gammal trasa och sätt tillbaka dem i sina respektive hål. Mäta nivåerna av vätska i behållare samt färg. Oljan ska vara nästan klar och transmissionsolja borde vara en lätt rödaktig färg.
5

Använd endast Toyota Typ IV transmissionsolja i din Highlander, om vätskan nivåerna är låga och när du byter vätska varje 60.000 miles. Refill transmissionsolja på oljestickan, eftersom det inte finns någon annan fyllning punkt på Highlander.
6

Kontrollera alla slangar och klämmor är knutna till luft-och oljefilter samt från motorn, eftersom garantin spelar 't täcka dem och det skulle kunna skapa större problem om de får lov att bryta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124359.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.