Felsökning av Styrsystem i en Toyota Highlander

Toyota introducerade Highlander 2001. Det uppdaterade linjen i 2008 med en tyngre motor. Du vill behålla styrsystemet i din Highlander i toppskick på grund av den höga hjulbas. Felsöka Highlander styrsystem är en pågående, men nödvändig process. Saker du behöver
Dexron 2/3 fluid
Visa fler instruktioner
1

service din styrning länkning och styrspindel fett var 15.000 miles. Se till att justeringarna är tätt utan överdriven friktion. Om du gör det själv, kontrollera kopplingen med den främre änden ner och igen med den främre änden upp när en vän stutar. Kontrollera från rattstången att knyta länkhuvuden att se till att du ser utjämnade rörelse mellan stämmorna.
2

Håll styrservovätskans nivå med Dexron 2/3 vätska. Idle motorn vid 1000 rpm utan att vrida på ratten tills bubblorna försvinner, vrid ratten och tillsätt vätska om nivån sjunker under max. Kontrollera bältet servostyrning och slangar för att se till att de är täta och leta efter läckor.
3

Kontrollera dina däck och front end anpassning om du känner vibrationer i ratten eller om din bil börjar dra eller vandra. Dessa är de vanligaste orsakerna och enklaste att reparera. Byt ut slitna däck två åt gången, utjämna däcktryck och se till att dina hjul är balanserade.
4

Leta efter läckor i slangar, stövlar och rack. Om du hittar läckor spåra källan. Dina stövlar kan rivas eller vriden eller ditt rack tätningar kan vara spruckna eller lösa.
5

Kontrollera att servostyrningen bandet är tight och din servostyrning pumpen pumpar på rätt tryck. Justera styrväxel om den är för lös.
6

Inspektera dina bromsar, hjullager och kulleder om problemen fortsätter. Styrning problem kan orsakas av stickning bromsok, skeva bromstrummor eller ens en läckande huvudcylinder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124326.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.