Hur tjänst en Taklucka i en Chevy Cobalt

rutinmässigt underhåll på takluckan på din Chevy Cobalt kommer hålla den fungerar smidigt. Kontrollera med din återförsäljare om din takluckan helt enkelt slutar fungera. Det finns en teknisk tjänst bulletin anges för det här problemet, men inga specifika årsmodeller nämns. Saker du behöver
Skruvmejslar
Tänger
Plastskrapa
Gummipackning
Rustoleum
Tryckluft
3-In-One Smörjmedel
luddfri trasa

Visa fler instruktioner
Byt gummipackningen
1

Ta ner det inre formning och headliner som täcker toppen av din Chevy Cobalt så att du kan komma åt takluckan. Ta ett fotografi i förväg så att du kan återvända varje bit till sin rätta plats efter reparation är klar.
2

Ta bort alla skruvar, klämmor och bultar som håller din taklucka till kroppen av ditt fordon. Se till att du sätter dem på en säker plats tills du är redo att installera soltak. Addera 3

Koppla din taklucka strömkälla. Den ligger bakom kroppen av takluckan, nära den bakre delen av bilen. Be någon hjälpa dig att lyfta takluckan upp och bort från fordonet så att du inte skadar bilen eller
4

taklucka.
5

Dra gummipackning ur sin kanal. Använd en plastskrapa att avlägsna eventuell kvarvarande gummi eller adhesiv. Om kanalen är rost, rengör den och måla den med Rustoleum att förhindra ytterligare korrosion.
6

Installera den nya gummitätningen i kanalen, driver den yttre läppen i först, följt av den inre läppen . Kontrollera om rynkor och luckor. Lyft packningen och installera det på dessa platser tills fodret innehåller mjukt och jämnt i kanalen.
7

tillbaka takluckan till sitt ursprungliga läge, kontrollera ofta att se till att det är nivån. När takluckan är tillbaka på plats, kan du byta ut innertaket och inredningsdetaljer bitar också.
Behåll din sollucka
8

Park ditt Chevy Cobalt på en jämnt underlag och titta på takluckan. Se till att den sitter ordentligt, inte lyftas eller upp på en sida eller i ett hörn. Om du ser en sådan skevhet, det är en indikation på spåren behöver rengöras, eller att gummitätningen behöver bytas.
9

Rengör gummitätningen runt utsidan av din taklucka med fuktig, luddfri trasa. Titta efter sprickor, springor eller onormalt slitage på tätningen. Byt ut den om du hittar sådana defekter, för att förhindra läckage i det inre av din Chevy Cobalt.
10

bort inredningen och låta tyget som täcker taket på din Chevy Cobalt att släppa ner så att du kan få tillgång till spåren i din taklucka. Använd tryckluft för att blåsa ut skräp och smörj spåren med 3-in-One smörjmedel.
11

Lokalisera de fyra dräneringsrör som tar bort överflödigt vatten från takluckan. Använd tryckluft för att blåsa eventuellt skräp eller träskor från avlopp. Observera att två av dessa rör dräneras på framsidan av din bil. Två avlopp på baksidan, oftast bakom bakljusen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124280.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.