Hur man kontrollerar för bränsletillförsel i en Cadillac Escalade

Den Escalade skapades av Cadillac 1999 som ett svar på den blomstrande SUV marknaden. Bränslesystemet av alla Escalade modeller kretsar kring bränslepumpen. Felaktig bränsletillförsel i en Escalade resulterar i igångsättning av motorn men startar inte. Utför ett förebyggande underhåll kontroll av bränsletillförsel systemet årligen eller vid 15.000 mil intervall, beroende på vilket som inträffar först. Saker du behöver
platt skruvmejsel
skiftnycklar av varierande storlek
Visa fler instruktioner
1

Be en vän att hjälpa dig att kontrollera bränsletillförseln i Cadillac Escalade.
2

Be hjälpare att ta bort tanklocket och öppna bensintank medan du vrider startnyckeln tillräckligt långt för instrumentbrädan tänds för att slå på. Starta inte motorn.
3

Placera din hjälpreda för att lyssna på bensintanken. Vrid nyckeln i tändningslåset för att starta motorn och köra bränslepumpen i två sekunder. Stäng av motorn. Om den inte startar, är den bränsletillförsel äventyras av antingen en defekt bränslepump, pumpregulator eller bränslepump relä.
4

Kontrollera Escalade SUV bränsletryck. Öppna huven av Escalade och ta bort skyddet från dokumentförstöraren ventilen ligger på toppen av motorn. Bifoga en bränsletrycksmätaren att testa trycket. Mätaren behöver läsa 40 till 45 psi när motorn är avstängd. Om trycket är för högt de troliga orsakerna är en felaktig tryckregulator eller igensatt bränsle returledning. Om trycket är för lågt de troliga orsakerna är ett igensatt bränslefilter, en felaktig tryckregulator, en igensatt bränsletillförsel linje eller en dåligt fungerande bränslepump.
5

Avlasta bränsletrycket inuti motorn. Starta motorn och ta bränslepumpens relä när motorn är igång. Varje trycksatt bränsle i ledningarna används och motorn snabbt dör, så avlägsnande av bränslefiltret utan fara.
6

Kontrollera bränsleledningarna för läckage genom att titta över dem noga för eventuella tecken på fukt. Om fukt är närvarande på en linje, är den linjen läcker och måste bytas ut.
7

Inspektera bränslefiltret för träskor. Få två skiftnycklar storleken av bränslefiltret beslag. Det finns två beslag som skiljer sig i storlek. Ta tag i beslag med skiftnycklar och sedan drapera en trasa eller butik trasa över beslag och skiftnycklar för att fånga några trycksatt bränsle som fortfarande kan lura i ledningarna. Håll nyckeln griper själva filtret och vrid den andra moturs tills bulten kommer ut. Ta bränsleledningen, ställa bulten och brickor på en säker plats, och upprepa detta steg för den andra sidan av bränslefiltret.
8

Använd en platt skruvmejsel för att ta bort klämman som håller bränslefilter på plats. Ta bort bränslefiltret noggrant som bränsle är fortfarande närvarande i den.
9

Inspektera bränslefiltret visuellt för träskor och återmontera Escalade med ett nytt filter om det är nödvändigt. Bara vända filtret borttagningen att installera om gamla eller installera ett nytt filter. Om linjerna och filter är i skick och motorn är fortfarande instabil, är orsaken antingen en felaktig bränsletrycksregulator eller defekt bränslepump och du bör rådfråga en professionell för vidare diagnos.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124239.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.