Hur du kontrollerar om alkohol i bensin

Stora mängder av alkohol i bensin kan leda till flera problem, bland annat packning läckor och blockeringar. Lyckligtvis finns det ett enkelt sätt att kontrollera din bensin för att se om det finns en stor mängd alkohol som finns. Med lite vatten och en behållare, kan du börja mäta och avgöra om din bränsle är frisk nog för din motor. Saker du behöver
Glas mäta container
Bensin
Vatten
Visa fler instruktioner
1

Hitta ett glas mätglaset tillräckligt stor för att rymma mer än två liter vätska. Tvätta denna behållare ut och låt det torka helt. Det är mycket viktigt att det inte finns någon fukt kvar när du börjar att beräkna mängden alkohol i bränslet.
2

Lägg 36 oz. av bensin, beräknar vilken till en liter plus ½ kopp bränsle. Häll denna vätska i ett väl ventilerat utrymme och plats tidningen under koppen för att enkelt städa upp spill som kan uppstå.
3

Häll i 4 oz. av vatten, översätter som till ½ kopp. Genom att ta en mätning senare, kan du bestämma volymen av vattnet i din blandning. Om detta är för hög, kommer testet att säga att det finns en närvaro av alkohol trycka din vatten till toppen.
4

Förslut behållaren tätt med locket. Ta blandningen någonstans utomhus, där eventuella läckage inte kommer att vara ett problem. Skaka behållaren så vattnet och bensin blandas väl. Låt blandningen vila i upp till 10 minuter tills bensinen återfår sin normala konsistens.
5

Kontrollera markeringarna på sidan av behållaren utan att störa nivåerna. Om måttet mellan vatten och bensin är större än ½ dl, är det säkert att anta att alkohol är närvarande i din gas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124219.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.