Hur Inspektera Rotorer Bil Broms

Din bil har många komponenter som slits med användning och tid. En av dessa komponenter är broms rotorer. Det är viktigt att inspektera dem regelbundet (ungefär var 6 månader) för att hålla dem fungerar och undvika broms problem. Instruktioner
1

Unbolt bilens däck och ta bort det.
2

Var medveten om att det finns två stilar av rotorer. Den första består av en solid gjutjärn bit. Den andra stilen består av två delar: en gjutjärn del och en rostfri top hat. Dessa två delar kommer svetsas ihop inne. Addera 3

Leta efter omfattande korrosion på din rotor. Kraftig korrosion kommer att kasta din däck ur balans när du skruva tillbaka på. Att ha en hög hastighet vibrationer är ett tecken på att det finns omfattande korrosion på rotorn.
4

Inspektera ytan för någon form av spår eller sprickor. Om rotorn verkar vara skev eller du hittar spår eller sprickor, maskinbearbetning det kommer att ta hand om problemet. Det kommer att platta till det och låta det ska fungera ordentligt.
5

Observera att rotorn är mellan två skivor. Fenorna mellan skivorna tillåta flödet av luft för att hålla bromsrotorn cool. Det fungerar ungefär som en fläkt när hjulet snurrar. Rotera hjulet och kontrollera om det spruckna fenor.
6

Chip bort eventuell ytrost du att hålla den från att störa när du installerar nya bromsbelägg.
7

Spin rotorn runt och fortsätta kolla efter sprickor på fenorna. Gnid fingrarna på den invändiga ytan och känsla för spår. Om allt ser ut och känns bra, installera din nya bromsbelägg och bry dig inte om att göra något till rotorn.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124178.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.