Hur man identifiera olika typer av fordonsvätskor

Om bilen sprungit läck i alla större system, skulle du ha en färgglad duk på ditt garage golvet. Lyckligtvis är det inte troligt att det händer. Medan olika bilar har olika motorer, alla bilar har liknande vätskor som gör dem springa ordentligt. Det är en bra idé för dig att veta vad de stora vätskor i bilens motor ser ut. Instruktioner
1

Leta efter läckor i oljeledningarna om du ser mörkt bärnstensfärgad till bruna fläckar under bilen. Kontrollera bilens oljefilter och runt avtappningspluggen. Servicecenter Byt olja i många bilar dagligen. Ibland tekniker glömmer att torka upp dem och dra dem ordentligt. Var noga med att kontrollera motorns oljenivå innan du startar motorn om du ser dropp.
2

Observera eventuella fluorescerande-färgad vätska på golvet. Detta är förmodligen frostskyddsmedel. Beroende på kemikalier i det märke du använder i din bil, är anti-freeze vanligen fluorescerande grönt eller orange.
3

Inspektera alla klara vätskor du kan se. Bromsvätska går in i bilen klar men blir gul med användning. Styrservoolja går också i klar och vänder mörkare med åldern. Tecken på någon av dessa på golvet behöver din omedelbara uppmärksamhet.
4

Kolla bilens växellåda om du ser rött eller rosa-färgade fläckar. En bils överföringssystemet är ett slutet system så att vätskan stannar ungefär samma färg medan den är i kraftledningen.
5

Känn alla våta fläckar. Om fläckarna är fet, de är förmodligen en av de ovan nämnda vätskorna. Om fläcken är bara blött och det är en varm dag, är chansen att luftkonditioneringen droppande kondens på golvet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124172.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.