Hur vill kolla kulleder

Kulleder används för att ansluta bilens fjädringssystem att styra armar och knogar styrning. Kulleder låta ditt fjädringssystem att flytta medan fordonet styrs. Antalet och placeringen av bilens kulleder beror på bilens märke och modell och typ av fjädring som används. Om du upplever problem med din styrning eller fjädring, kan du behöva kontrollera dina kulleder för att se till att de är väl fungerande. Instruktioner
1

få tillgång till bilens fjädringssystem. Använd liftsystemet på ett professionellt garage att hissa bilen overhead.
2

hitta bollen lederna, och kontrollera om de är i perfekt arbetsmiljö form. Innan du kan justera eller fett dina kulleder, måste du se till att den ansträngning som faktiskt behövs.
3

Inspektera kulleder som är klassificerade som "lägre lastkapacitet." Dessa fogar används på fordon som har torsionsstång eller spiralfjädrar placerade på styrarmen. Hitta de "lägre anhängare icke-laddade" kulleder
4

. De är belägna inom bakhjulsdrivna bilar och de som använder MacPherson fjädringssystem.
5

Kontrollera "övre lastbärande" kulleder. Dessa fogar används i fordon som har en spänning eller våren bar som ligger på övre länkarm.
6

Läs slitageindikator ligger på kulleden i fråga. Kontrollera att se hur långt de smörjnippel boss skjuter ut från sitt hus på kulleden. Så länge du kan känna någon kant av chefen utanför huset, det är i bra form. När chefen bärs jäms med huset, är det dags att hitta en ersättare.
7

Ersätt alla dina kulleder på gång. Det är normalt för kulleder att uppleva en lika stor mängd slitage, även om de befinner sig på motsatta sidor av fordonet. Skarvar som bär en last kommer att visa tecken på slitage snabbare än icke-bärande lederna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124147.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.