Hur du ändrar insugningsrör på en 326 Pontiac

Pontiac 326-kubik-tums, var V-8 motorn först tillgänglig i 1964, och var avsedd att ersätta 336 när General Motors etablerat en begränsning motorstorlek 330 cubic inches . Så småningom blev denna motor ett alternativ i Tempest och Firebird modeller. Dess insugningsröret är en viktig motor komponent, genom vilken bränsle luftblandningen strömmar från förgasaren till cylindern ventiler. Om du har grundläggande kunskaper bilverkstäder och rätt verktyg kan du byta grenröret hemma. Saker du behöver
skiftnyckel som
dräneringskärlet
platt skruvmejsel
Shop trasor
Replacement insugningsröret
grenrörspackning
Packning sealer
Arbetshandskar

Visa fler instruktioner
Borttagning
1

Öppna huven och koppla bort kabeln från den negativa polen på batteriet.
2

Placera ett uppsamlingskärl under motorn. Skruva av locket till kylaren för att sänka lufttrycket och ta bort avtappningspluggen att låta flödet motorns kylvätska i pannan. Sätt tillbaka locket och avtappningspluggen.
3

Lossa vingmuttern som håller luftfiltret på plats. Ta bort luftfiltret rutan.
4

isär spjällhuset, tändspole, drivremmen och generator med lämpliga nycklar. Ställ dessa delar och deras anslutande hårdvara åt sidan.
5

Tag slangarna och elektriska ledningar som ansluter till insuget och tillhörande delar för att identifiera var varje fäster. Skruva sina klämmor och ta bort slangarna för hand. Koppla bränsleledningarna och, beroende på de särskilda bränslesystemet, antingen ta bort förgasaren eller koppla bränsle skenor och injektorer.
6

Skruva loss bultar för insugningsröret och ta bort den från motorblocket .
7

Använd en platt skruvmejsel för att bända upp packningen insugningsröret från motorblocket. Grundligt passytan av motorblocket.
Installation
8

Coat den nya grenrörspackning med lämplig sealer och placera den på motorn hamnar rätt med cylinderportarna .
9

Placera insugningsröret på toppen av packningen, vilket gör att alla hål laguppställningen. Bolt vattenpumpen på plats.
10

Bolt insugningsröret på plats och dra till tillverkarens specifikationer. Insugningsröret packning komprimeras under denna procedur.
11

Sätt tillbaka spjällhuset, generator, tändspole och drivrem med den ursprungliga hårdvaran. Anslut alla av elektriska ledningar för att deras respektive utlopp. Haka bränsleledningarna tillbaka till antingen förgasaren eller rälsen bränsle och injektorer.
12

Ta kylvätskan locket och byt ut kylvätskan. Starta motorn och låt den varma. Inspektera den för att se till att alla anslutningar är korrekta och det inte finns några läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131452.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.