Hur man använder miljövänliga Antifreeze

Varje motorfordon behöver ett effektivt kylmedel för att hålla en motor från överhettning och kylsystem vätskor från att frysa i extrema väderförhållanden. Det är därför vi använder frostskyddsmedel, som har en lägre fryspunkt och högre kokpunkt än rent vatten. Dock har frostskyddsmedel sina frågor. Även i mycket små doser, kan frostskyddsmedel vara giftiga för hundar, katter och barn. Plus, petroleum och naturgas används för eten och propen ingredienser glykol i de flesta frostskyddsmedel. Energi, ofta från icke-förnybara resurser, konsumeras också i att göra frostskyddsmedel. En lösning är att använda återvunnet frostskyddsmedel, vilket minskar förbrukningen av material och energi och den mängd frostskyddsmedel kastas i miljön. Saker du behöver
Propylenglykol frostskyddsmedel testare
frostskyddsmedel för propen gycol
Recycled frostskyddsmedel
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera ditt kylsystem är i gott skick med några läckor som kan orsaka frostskyddsmedel för att komma in i ekosystemet. Läckande kylarvätska är också en fara för djur som skulle dricka den.
2

Efter dränering gamla frostskyddsmedel, ta den till en återvinningscentral eller farligt material deponi. Inte kasta den ner i kloakerna.
3 p Om du är bekymrad över spilld eller läckande kylarvätska, köpa en propylenglykol-baserade frostskyddsmedel eller kylvätska, såsom Sierra eller Prestone LowTox. Medan inget frostskyddsmedel produkt är helt ofarligt, med frostskyddsmedel propylenglykol faktiskt tillhandahåller en extra säkerhetsmarginal i händelse av oavsiktlig förtäring.
4

Du kanske måste leta lite för att hitta återvunnen frostskyddsmedel eftersom det inte är brukar finnas i butikerna och används främst av flottor. Återvinning sker antingen genom att fästa en maskin direkt till fordonets kylsystem eller genom behandling används kylmedel på plats eller vid en återvinningsanläggning. Återvinning metoder inkluderar filtrering, jonbyte, omvänd osmos och vakuumdestillation, ofta i kombination. Mere filtrering är inte acceptabelt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124140.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.