Hur man testar Antifreeze Level

Rutinmässigt underhåll av fordon är viktigt att förlänga livslängden på ditt fordon. Radiatorer behöver en viss nivå av frostskyddsmedel att sänka sin fryspunkt och höja sin kokpunkt och därmed skydda motorblocket från skador. Det finns några enkla steg som ingår i att testa dina frostskyddsmedel nivåer, och det är en god idé att göra det två gånger per år. Läs vidare för att lära sig mer. Instruktioner
1

Låt motorn svalna i minst 30 minuter innan du kontrollerar din frostskyddsvätska nivå. Ta bort lock på radiatorer och reservoarer kylvätska kan vara farligt eftersom några av de systemen är under press när de är heta och kan blåsa kokande vätska ut på dig om du öppnar dem innan låta motorn svalna.
2 < p> Börja med att leta efter kylvätskebehållaren, vilket är där du lägger frostskyddsmedel, och finns på de flesta fordon tillverkade efter 1970. Denna tank expanderar när motorn värms upp, så att varm kylvätska för att komma in i tanken och avtal när motorn svalnat, dra kylvätska tillbaka in i kylaren. Så länge kylarlocket är förseglad, kommer denna process att fortsätta utan att förlora någon kylvätska. Denna reservoar är oftast en transparent vit färg med orden "fullt" och "låg" synliga på sidan. Om du har en äldre bil utan kylvätskebehållaren, kontrollera vätskenivån genom att ta bort kylarlocket.
3

Ta av locket på kylvätskebehållaren och leta efter en genomskinlig vätska, som vanligtvis är rosa, blå eller grön beroende på märke av frostskyddsmedel har. Om det är brunt eller rostiga, har värmeelementet spolas ut med en bil underhåll specialist, och om det finns olja i behållaren, kan det tyda på en blåst topplockspackning, vilket också behöver repareras. Om din frostskyddsmedel är klar, gå vidare till nästa steg för att testa nivån.
4

Kontrollera nivån på kylvätskan genom att titta på markeringarna på sidan av tanken. De två varumärkena anger nivåerna av kylvätska när motorn är varm, vilket är märkt "full" och när det är kallt, som är märkt "låg." Om det är mellan låg och full märke, det är bra. Om det är lite lågt tillsätt vatten för att få den tillbaka till rätt nivå, men om det är mer än en kvart låg, måste du lägga till mer frostskyddsmedel och sedan testa fryspunkten för att se om den har rätt nivå för att skydda din motor.
5

Köp en frostskyddsmedel testare, finns på bildelar butiker. Det är lätt att använda, och instruktioner finns på förpackningen. Detta kommer att berätta om du har rätt nivå av frostskyddsmedel.
6

tillbaka locket ordentligt när du är klar. Kontrollera slangar som går till kylaren och kylvätskebehållaren att se till att det inte finns några sprickor eller läckor. Rutinmässigt underhåll av fordon ger dig en möjlighet att fånga problemen innan de orsakar allvarliga skador på din motor.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124138.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.