Hur byter jag bränslefilter på en 2001 BMW 330i?

Den 2001 BMW 330i är en del av E46 generationen av 3-serien. Den 330i var den mäktigaste och mest utför E46 erbjuds (med undantag av högpresterande M3-derivat). Idag är 330i en perfekt pre-owned köp. Liksom alla BMW svarar E46 3-serien bäst för regelbunden förebyggande underhåll för att säkerställa att det förblir tillförlitliga på vägen. Ett underhåll objektet Byta bränslefilter innan det blir igensatt. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Gummihandskar
Ögonskydd
Visa fler instruktioner
1

Öppna handskfacket. Öppna säkringsboxen genom att vrida de två vita flikarna på vardera sidan av det. Ta bort # 54 säkring, som styr bränslepumpen. Avlägsna tanklocket. Starta motorn och låt den gå tills den stannar på grund av bränslebrist.
2

Höj BMW med en domkraft. Sänk den på pallbockar i alla fyra hörnen. Ta bort bränslefiltret skyddande panel, som ligger under bilen strax framför förarsätet. Panelen höll på med fyra skruvar som tas bort med en stjärnskruvmejsel.
3

Avlägsna metallklämma som håller bränslefiltret på plats med hjälp av handen. Lossa de sex slangklämmor som fäster bränsleledningarna till bränslefiltret. Placera ett uppsamlingskärl under filtret för att fånga utspillt bränsle. Dra slangarna från filtret. Du kan behöva vrida slangarna med en tång för att få bort dem från filtret.
4

Töm överskottet bränslet från filtret i behållaren. Kassera filtret. Montera det nya bränslefiltret i samma riktning som den gamla. Skjut bränsleledningarna på nya filtret. Det rekommenderas att byta ut BMW slangklämmorna med konventionella slangklämmor som kan dras åt med en skruvmejsel, eftersom de ursprungliga klämmorna kräver ett speciellt verktyg för att dra åt lätt. Du kan också använda en tång för att dra åt den ursprungliga slangklämmorna lite i taget.
5

tillbaka klämman som håller filtret på plats. Sätt tillbaka oljefiltret skyddande panel. Sänk bilen tillbaka till marken. Sätt tillbaka # 54 säkringen. Sätt tanklocket igen. Starta bilen och kolla efter läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126941.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.