Hur man bibehåller en Conditioner Bil Air

Om du någonsin satt på en varm skinn, kan du intyga att det faktum att bilarna i genomsnitt kan nå 130 grader från att sitta i solen. Under varma dagar, de flesta av oss hoppa in i bilen och spränga luftkonditioneringen så fort bilen börjar. Det är därför det är viktigt att behålla bilens luftkonditionering. Instruktioner
1

Läs din instruktionsbok för din bil, som i allmänhet har en underhållsplan lista som täcker typiska livslängden för delar till din bil. Bilens luftkonditionering har flera delar som inkluderar kompressor, förångare, slangar och bälten som tjänat ut. Du måste byta ut dessa i enlighet med underhåll av eller vid första tecken på slitage att hålla din luftkonditionering i trim.
2

Ha en mekaniker inspektera luftkonditioneringen varje vår. Kompressorn drivremmen måste inspekteras för skador och dess spänning justeras. Nivån av köldmedium måste kontrolleras och bytas vid behov. Alla slangar bör inspekteras för härdning, bubblor, sprickor eller läckor.
3

Behåll luftkonditioneringsapparater kylvätsketryck genom att köra luftkonditioneringen en gång i månaden i tio minuter. Detta hjälper till att förhindra dina slangar härdning och sälarna misslyckas. Du måste aktivera luftkonditioneringen till sitt coolaste inställning och högsta fläkthastighet.
4

Torka ut förångaren kärnan när du kör din luftkonditionering under en längre tidsperiod. Du måste köra bilens avfrostning i fem till tio minuter för att rensa ut eventuella ackumulerade fukt. Detta förhindrar också mögel och dålig lukt i systemet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124132.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.