Hur man kan stoppa en motor Vibration

En motor vibrationer kan vara mycket förvirrande, men det tenderar att kännas värre än det faktiskt är. Det finns bara ett begränsat antal saker som kan orsaka en vibrerande motor, och det brukar inte ta för mycket av en utredning för att komma ner till roten. Saker du behöver Review, en ficklampa
tändstiftsnyckel
Crowbar
Visa fler instruktioner
1

Inspektera din motor när det är igång. Lyssna efter eventuella sugande eller väsande ljud, vilket kan tyda på att en luftslang eller vakuumslangen är lös eller frånkopplad. Om det finns lösa eller frånkopplad slang, sätt tillbaka dem och se om det löser ditt problem.
2

Lyssna för att se om din motor saknas. En motor som saknas kan orsaka en vibration eftersom en eller flera av cylindrarna inte skjuter. Om du tror att du upptäcker en miss från motorn, dra ut några tändstift och titta på deras tillstånd. Om de är mycket smutsiga och slitna, ändra dem och se om det slutar din motor från att missa.
3

Inspektera dina tändkablar. Se om de är spruckna från värmen i motorn. Se till att de är tätt anslutna till tändstiften och till distributören. Ett bra sätt att se om de är defekta är att sätta bilen i växel, och när foten är mosa bromsen, bilen rev och se om det börjar saknas. Detta är ett bra sätt att sätta en "belastning" på motorn för att se om trådarna håller upp.
4

Kontrollera från under motorn och titta på dina motorfästen. Dessa är de tjocka gummiblock som är mellan chassit och motorn. Ibland de är fyllda med hydraulisk vätska. Om så är fallet, se till att det inte läcker. Kontrollera dina fästen genom att infoga en kofot mellan motorn och chassit. Sätta press på den, flytta motorn från chassit. Om du ser att motorns infästningar är spruckna eller skadade, kan du ta din bil till en bil tekniker för att få ditt motorfästen ersättas.
5

Kontrollera din harmonisk balansaxel. Harmonisk vibrationer kan leda till en mängd av mekaniska fel. Harmoniska vibrationer är specifika och har oftast en upprepad typ av vibrationer som uppgångar och stiger. En indikation på din harmonisk balansaxel bärs är om du upptäcker en läcka från din huvudsakliga tätningen. Om ovanstående steg inte löser problemet, ta bilen till en professionell och ber dem kontrollera harmoniska balansblock.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124096.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.